Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > banda > concerts de la banda > any 2014 > concert de Santa Cecília

Concert de Santa Cecília

CONCERT DE SANTA CECÍLIA 2014


imatge que representa el logo de l'agrupació Santa Cecília d'Ador

dissabte, 22 de novembre de 2014

22.00h

Auditori de la Casa de la Música d'Ador

PROGRAMA DE CONCERT DE LA BANDA DE L'AGRUPACIÓ SANTA CECÍLIA D'ADOR

PRIMERA PART

Obres interpretades per la Banda de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador en l'any 2014
Nom de l'obra Autor
L'Ofrena Ramon Garcia i Soler
Omaira per a trombó i banda, (1875-1876) Carlos Pellicer Andrés Trombó solista Sergi Miñana
Jad-A-Daj diàlegs eclèctics per a banda Carlos Pellicer Andrés

SEGONA PART

Obres interpretades per la Banda de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador en l'any 2014
Nom de l'obra Autor
Discursum, música per a una proclamació Carlos Pellicer Andrés
Sequences for band Carlos Pellicer Andrés

NOTES AL PROGRAMA

L'OFRENA, pasdoble, (2014)

L'Ofrena és un pasdoble de caracter costumbrista compost enguany pel nostre mestre Ramon Garcia i Soler i dedicat a la comparsa de Maseros de Banyeres de Mariola, per commemorar el cinquantenari de l'inici de l'Ofrena a Sant Jordi (1964-2014). Els temes de la peça fan referència a melodies conegudes a Banyeres, així com a l'himne de les fogueres d'Alacant.

OMAIRA, per a trombó i banda, (2013)

OMAIRA és una obra per a trombó solista i banda escrita en 2013 per Carlos Pellicer inspirada i dedicada a la xiqueta Omaira Sánchez. En el matí del 14 novembre 1985 un pilot va revelar a Colòmbia i al món a través de la ràdio que Armero, un pròsper municipi del centre del país, havia estat, literalment esborrat del mapa després de l'erupció del volcà Nevado del Ruiz conegut popularment com el lleó dormit. Una gegantina allau de fang i roques, provocada pel desglaç de milers de tones de neu després de l'erupció, havia sepultat el 13 de novembre, en un recorregut de mort, el casc urbà i 23.000 dels 25.000 habitants d'Armero.

El rostre innocent però dramàtic de Omaira Sánchez, la nena símbol d'aquesta tragèdia i que va resultar atrapada en el fang i les seves cames tenallades per estructures de ciment que no van poder trencar-se, tampoc han desaparegut de la memòria. L'agonia de Omaira, amb el fang fins al coll, va ser seguida per socorristes i periodistes, que van escoltar dels seus llavis missatges per a la seva mare, com que havia de sortir d'allà per fer els seus exàmens de final del curs i perquè havia de trobar al seu pare, a una tia i un germà menor. Malgrat els esforços que van realitzar els equips de rescat, finalment la nena es va esvair i va morir davant del món sencer que va ser incapaç de salvar la seva vida.

JAD-A-DAJ , diàlegs eclèctics per a banda

JAD-A-ADAJ neix a partir d'un treball de combinació de diversos recursos compositius, d'aquí el subtítol diàlegs eclèctics per a banda. A mitjans dels anys 80 un seguit de compositors, sobretot europeus, comencen a escriure treballs d'aquesta índole per a banda, on la importància no rau en cap context programàtic, no hi ha cap història, que acompanya la música ni cap excusa perfecta per compondre-la. Senzillament és música. Una música que, com passa en JAD-A-DAJ, si respon a un pur treball d'anàlisi i sobretot de contrastos que intenten aprofitar l'àmplia gamma de sonoritats que poden arribar a oferir els instruments de vent i/o percussió.

Des del principi fins a la fi és important trobar també els nexes d'unió entre els diferents diàlegs. Uns nexes que neixen, es desenvolupen i alguns desapareixen a partir de sèries dodecafòniques (amb les seves diferents variants), escalísticas modals i /o tonals, relacions intervàliques simètriques o fins i tot la mixtura d'algunes escales entre si. I tot això en contrast eclèctic amb un tema central i de fàcil visualització, en què el corn anglès desenvolupa una càlida melodia suportada pel més pur matalàs harmònic, completament tradicional. Amb aquesta composició com a obra lliure l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador va obtenir el 1r Premi al Certamen Internacional de Bandes de València l'any 2011.

DISCURSUM , música per a una proclamació, (2012)

DISCURSUM és la música escrita per Pellicer en 2012 per a l'acte de proclamació de les Festes Patronals de Benigànim (València) en versió original per a orquestra. Adaptada i revisada el 2013 per a banda simfònica, va ser estrenada a Borriana (Castelló) el 6 octubre 2013 per la Banda Federal de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana sota la direcció del mestre Rafel Garrigós dins de la Gala dels Premis Euterpe de la Música 2013.

SEQUENCES FOR BAND

SEQUENCES FOR BAND va ser estrenada al maig de 2014 per l'Agrupació Musical Sta. Cecília d'Ador (València), sota la direcció de Ramon Garcia i Soler, dins del Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València d'aquest any 2014. Composició guardonada el 2013 amb el Primer Premi del Concurs Internacional de Composició per a banda de Corciano, Itàlia. En aquest concert presentem la versió estesa i definitiva de l'obra.



logo fitxer versió PDFversió en PDF

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal