Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > banda > directors de la banda

directors de la banda

Primers directors

Els testimonis orals deixen palés que Albert Mascarell, Bernat Mascarell, Merrias del Real de Gandia, Josep Nadal, Vicent Sanchis de Lorxa i Àngel Martínez se n’havien encarregat de la direcció.

Vicent Valdés Molina

Passa un llarg període de temps (prop de vint anys) fins que a principis dels 70, es dóna un gran pas endavant amb la creació de la que després seria l'Escola de Música. El treball de Vicent Valdés en l'educació musical d'aquests joves i el recolzament d'un grup de pares va estar decisiu per posar en marxa el que avui és una realitat: L'escola d'Educands. Tanmateix es fa càrrec de la Direcció de la Banda de Música.

Josep Gonzálbez Martínez (1981)

Nascut a Gandia el 1960. Estudia en el Conservatori Superior de Música de València. En 1983, obté el títol de Professor Superior de clarinet. Tanmateix realitza estudis de piano, contrapunt i direcció d'orquestra i cors sota la tutela del catedràtic Eduardo Cifre, realitzant cursos de pedagogia musical moderna.

Remigi Morant Navasquillo (1987)

Naix a Ador. Des de molt prompte estudia la flauta dolça. Cursa estudis de magisteri i en el Conservatori Superior de Música de València l'especialitat de clarinet, de la qual n’és professor superior.

Com a músic professional pertany a Banda Simfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera (València). També ha tocat en diverses orquestres, conjunts instrumentals i de música de cambra.

Ha realitzat infinitat de concerts didàctics, donant a conéixer el repertori i història de les flautes dolces barroques. També ha participat en el disseny i realització d'espectacles musicals, teatrals i poètics. Amb Josep Piera i el Grup La Drova és autor de tres CD: Ausiàs March, El jardí llunyà i Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March.

Va realitzar estudis de direcció amb el compositor i director d'orquestra anglés Anthony Jackson. Ha dirigit les Bandes i/o Escoles de Música de les Societats Musicals de Barx, Ador, Almoines, Benirredrà i Potries.

Ha impartit nombrosos cursos de pedagogia musical. També ha publicat articles, llibres, llibres de text i participa en l'elaboració d'altres publicacions per a l'ensenyament de la música amb les Editorials ECIR, OXFORD i TÀNDEM.

Investiga en l'especialitat de psicoacústica “Percepció de la consonància musical” a la Universitat Politècnica de València i sobre l'impacte de les bandes sonores en la programació infantil i juvenil de televisió a la Universitat Jaume I de Castelló.

És membre actiu de la SGAE. Ha estat Conseller del Centre d'Estudis Comarcals Alfons el Vell de Gandia i Assessor del Consell de Cultura de l'Ajuntament de Gandia. És Assessor d’Educació Musical, Dansa i Art Dramàtic del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de Gandia, dependent de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana i Professor Associat del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical a la Universitat de València.

Josep Botella Lozano (1989)

Va nàixer a Càrcer (València) i va iniciar els seus estudis musicals a la Societat Musical "El Valle" de Càrcer, passant a l'especialitat de bombardí i trombó. A l'edat de 18 anys va ingressar per oposició al Cos de Músiques Militars, continuant els seus estudis al Conservatori Superior de Música de València amb els professors: Rafael Tortajada, Salvador Seguí Ferriz... aconseguint el títol de professor. Amplia els seus estudis a Madrid amb els professors Ferrando, Pérez de Madurga, Jean Kober (concertí anglés). Va desenvolupar activitats pedagògiques a les societats "El Valle" de Càrcer, Banda Municipal de Telde (les Palmes de Gran Canària)... Component del grup de metalls Catedralici de València i del Conservatori de Carcaixent. També va estar membre de la Brass-Band de la Societat Santa Cecília de Cullera .

Xavier Mansanet (1991)

Naix a Simat de la Valldigna el 1965. Als 15 anys comença els estudis musicals a l'escola de la Banda de Música d'aquest poble, amb els professors en Joan Polache Mansanet i n'Hermenegildo Amorós Català. Posteriorment realitza els estudis de trombó de pistons i trombó de vares als conservatoris de Carcaixent i València, amplia estudis a l'acadèmia santa Cecília de Madrid sota la tutela del mestre n'Enrique Ferrando Sastre, trombó soliste de l'ONE (Orquestra Nacional d'Espanya). Estudia direcció d'orquestra a l'acadèmia l'Ateneu de Cullera amb el mestre Gerard Pérez Busquier. Des de 1982-88 assisteix als cursets de trombó Mariano Puig de Torrent i des de 1990 és alumne del curs Ciutat de Carcaixent, impartits per Enrique Ferrando Sastre. El gener de 1986 s'inicia com a professor a l'escola de la banda Santa Cecília de Barxeta, fent-se càrrec de la direcció de la banda el juliol del mateix any, càrrec que ocuparà fins desembre de 1989. Membre fundador de l'orquestra Henry Purcell, va participar a les campanyes Música Màgica i Música a l'Escola, audicions per escolars organitzades per la Conselleria d'Educació i Cultura. Alhora, va estar professor i director en diferents escoles de les localitats de Castelló de les Gerres, Ador i Simat de la Valldigna. Malhauradament, després d'un assaig, va perdre la vida en un accident de circulació quan tornava a casa.

Rafael Donet Donet (1994)

Va nàixer a Barx. Començà els seus estudis musicals a la Societat UM Santa Cecília d'aquest poble, sota la direcció d'en Joan Vercher. L'any 1987, realitza estudis de tuba amb el professor n'Hermenegildo Amorós. Aqueix mateix any es matricula al Conservatori Superior de Música de València amb el professor en Joan Manuel Miñana, obtenint el guardó de Menció Honorífica. Amplia estudis amb Miquel Navarro (tuba solista de l'ONE), amb David Llàcer (tuba solista de l'Orquestra de Tenerife), amb Heiko Triebener (tuba solista de la Beethonalle Orchestra de Bonn). Des de l'any 1992 és titulat superior de tuba obtenint el Premi d'honor fi de carrera. Ha realitzat nombrosos cursos de pedagogia musical i direcció d'orquestra.

Benjamín Manzano Fort (1997)

Naix a Montroi (València). Prompte sent la inquietud musical, i comença a l'edat de 7 anys a estudiar solfeig en l'Escola de Música de la societat Artístic Musical del seu poble natal sota la direcció d'en Lluis Sanjaime Meseguer.

Donades les seues qualitats per a l'estudi de la música i animat pel seu professor i familiars, passa al Conservatori Superior de Música de València on cursa estudis de solfeig, clarinet, conjunt vocal, conjunt instrumental, harmonia, història i estètica, contrapunt i fuga, transposició i repentització, música de cambra, pedagogia musical, pràctiques de professorat, acústica de la música, direcció d'orquestra i b anda i composició amb els següents professors: en Vicent Asensio, en Salvador Seguí, en Lucas Conejero, en Juan Vercher, n'Eduardo Cifre, en José Ferriz, en José Maria Cervera, en Pascual Campos, n'Armando Blanquer...

Estudia història en la Universitat de Geografia i Història de València. Al curs 76-77 aconsegueix el títol de professor de clarinet per unanimitat del tribunal. Destaca la seua activitat com a director de nombroses formacions bandístiques com: Montroi, Ayora, Carlet, Llombai, Oliva, Picassent i Moixent...i els guardons rebuts a diferents certamens.

Juan José Salazar Sancho (2000)

Naix a Rafelguaraf el 16 de juny de 1965. Té el títol de professor superior de música, havent realitzat nombrosos cursos de perfeccionament instrumental amb: en Miguel Ángel Tomás Castelló, professor solista de la Banda Municipal de València, n'Enrique Ferrando, professor soliste de l'Orquestra Nacional d'Espanya, en Jean Douay, professor solista de l'Orquestra Nacional de França, en Branimir Slokar, famós concertista i professor del Conservatori de Berna (Suïsa)

També ha realitzat cursos de direcció d'orquestra i banda amb: en Rafael Sanz Espert, n'Enrique García Asensio... cursos d'informàtica musical i d'electroacústica amb Sergio Rajadell (compositor, professor> dels cursos d'informàtica musical organitzats per la Conselleria d'Educació i Cultura i professor d'electracústica del Conservatori Superior de València)

Ha estat professor en les escoles de música de les Societats Musicals de Rafelguaraf, Alfarp, Sollana, Real de Montroi, Albal, Unió Musical de Castellar-Oliveral amb una experiència professional de més de 14 anys.

Director titular de les bandes de música de les societats musicals de: Ateneu Musical de Rafelguaraf, Lira Realense de Real de Montroi. Com a director convidat de la Unió Musical de Sueca i de la Lira Carcaixentina, professor de la banda municipal de València durant cinc anys.

Manel Quinto Mengual (2002)

Manel Quinto i Mengual va iniciar els estudis musicals en l’escola de música de Pego, acabant els estudis de flauta travessera en el conservatori "Joaquín Rodrigo" de València on va obtindre el títol superior. Al mateix temps va ampliar coneixements en les especialitats de cant de la qual és professor i va realitzar sis cursos de piano, un curs de pedagogia especialitzada, un curs de contrapunt i fuga, dos d'harmonia analítica i quatre d'harmonia acompanyada.

Ha realitzat nombrosos cursos de perfeccionament: cursets de perfeccionament i noves tècniques de flauta impartits per D.José Oliver, Vicente Prats i Billy Frayhowell. Cursos de direcció instrumental impartits per José Albero i Jesús Mula.

Ha rebut classes magistrals de: M. Dolores Tomás Calatayud (catedràtrica de flauta del Conservatori de València), D. José Dominguis (catedràtic del Conservatori d'Alacant) i Salvador Martínez (solista de l’orquestra de Canàries i Barcelona)

Ha col·laborat en diferents cors de tota la Comunitat i fora d'ella com ara Liceu de Barcelona, Cor de València, Cor d'Algemesí, Cor de Santa Cecília d'Oliva, etc. També ha participat en curset de cant i repertori.

Com a professional ha impartit classes en les escoles de Pego" Ausiàs Marc", "Cervantes" i escola de música de l’Agrupació Musical de Pego. Professor de música en l’Agrupació Musical de Dénia en l’especialitat de flauta. Professor de música i director de l’escola en l'Associació Familiar Banda Artístico Musical d'Oliva en les especialitats següents: solfeig, flauta, conjunt vocal, harmonia analítica i acompanyada. Creador i director de l'Orfeó Josep Climent d'Oliva.

En l’actualitat imparteix classes com a professor de música en els col·legis "Sant Josep de la Muntanya" d'Oliva, "Sant Antoni" de Pego i "Abecé" de Gandia. Dóna classes de piano i conjunt vocal en l'escola de música d'Ador.

També dirigeix la Coral Santa Cecília d’Ador.

Ramon Garcia i Soler (2004)

Naix a Atzeneta d’Albaida (València) el 1971. S'inicia en el món de la música de la mà de son pare i del mestre Eduardo Soler Ibarra. Ingressa en el Conservatori Professional de Música "Mestre Vert" de Carcaixent on cursa estudis de piano i guitarra, obtenint el Premi Extraordinari de Fi de Grau. Després es trasllada al Conservatori Superior de Música "Oscar Esplà" d'Alacant on és gradua en guitarra sota la direcció del catedràtic en José Tomás.

Ha participat en distints cursos internacionals, estudiant amb els mestres: David Russell, Leo Brouwer, José Tomás, Carles Trepat i José Luis González amb qui ha estudiat paral·lelament durant tota la seua carrera.

Estudia harmonia, contrapunt, fuga, composició i orquestració en el conservatori d'Alacant, essent deixeble del mestre Juan Enrique Canet i alhora assisteix a diferents seminaris de direcció de banda, tot estudiant amb els professors Norman Milanés, José Rafael Pascual, Florin Totan i Jan Cober.

En la seua faceta de compositor ha escrit diferents obres tant per a banda com per a grups cambrístics o vocals, realitzant gravacions per a distints segells discogràfics (EGT, ML, DUPLIVAL, SARABANDA, OMNES BANDS...). Ha publicat gran part dels seus treballs en les editorials PILES i OMNES BANDS EDICIONS. És destacable la seua producció en el camp de la música per a la Festa de Moros i Cristians. Així, destaca l’autoria de marxes i pasdobles com: Laura, Reina, Jorge Mataix, David, Martí capità, Gaudium o Batallers, i de música de cambra com: Preludi (dolçaina i percussió), Sonatina ibérica (flauta i guitarra), El abejaruco y el fuego (trio de corda, flauta i arpa), o Gioco (quartet de guitarres), entre moltes altres; o fins i tot composicions per a orquestra com Concert per marimba. Les seues obres han estat interpretades per formacions de renom com La Xafigà, La Inestable, Kontakte, Ébano, Ensemble de guitarres del Conservatori de València, Banda Municipal de Madrid, Palma de Mallorca, Matanzas (Cuba), Harmonie St. Petrus en Paulus de Maastricht (Holanda) o l’Agrupación Camerística "Isolda" de Madrid, entre d’altres.

Ha assistit com jurat a diferents concursos de composició i d’interpretació, a l’hora que ha rebut distints encàrrecs de composicions per a banda entre els quals destaquen la composició de les obres obligades dels certàmens d’ Elda, Oliva i Rafelguaraf.

En el camp de la música per a cinema ha rebut formació de José Nieto a Alacant i va ser seleccionat per a assistir al "III Curs de Composició de Bandes Sonores de Zarautz", (País Basc) estudiant amb Roque Baños, Manuel Villalta, Lucio Godoy, Claudio Ianni i Luis Ivars. Ha compost bandes sonores per a curtmetratges i sèries documentals, col·laborant amb el cineasta Xavier Garin. També col·labora activament amb el compositor Julio Mengod en l’ambientació musical dels programes Saber Vivir i Tendido Cero de TVE, entre d’altres.

Ha estat director titular de la Unió Musical de Montixelvo, de l’Agrupació Coral d’Atzeneta, de l’Agrupació Vocal “Eduardo Torres” d’Albaida, de la Coral “Jaume Baldó” de l’Ateneu Musical de la Vila Joiosa, de la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya”(1996-2003) i de la Societat Musical “la Pau” de Beneixama (2004-2007). També ha estat director invitat en les bandes d’Agost, Altea, Banyeres, Biar, Bocairent, Castalla, Cocentaina, el Camp de Mirra, Elda, la Canyada, la Pobla del Duc, Montesa, Muro, Onil, Petrer, Xàbia i Xixona. També ha rebut diferents homenatges i reconeixements a Alacant, Atzeneta, Mutxamel, Rafelguaraf, Oli-va, Ontinyent (director d’honor de la marxa Chimo l’any 2004) i Villena.

Cal destacar els guardons aconseguits recentment, entre els quals destaquen el primer premi en el concurs de composició de marxes processionals I Memorial Font de Anta a Sevilla i els dos premis Euterpe 2008, a la millor gravació pel cd Moment de Festa de l’AMSCA i a la millor composició de música per a la festa per la marxa mora Pacos del Gurugú.

Ha estat professor als conservatoris professionals de València, Requena, Ontinyent i Albaida, i al Departament de Direcció de Banda de Joventuts Musicals de la Vall Albaida, activitats que actualment compagina amb la direcció de la Banda de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador. Recentment ha estat nomenat professor associat del Departament de Musicologia al Conservatori Superior de les Illes Balears.

Habitualment rep encàrrecs de composicions per a banda, grups de cambra o música per a la imatge, tot assistint com jurat a diferents concursos de composició i d’interpretació. Ha estat diverses vegades candidat als premis Euterpe en l’apartat de composició de música festera.

Manuel Godoy Mesas (2017)

Nascut a Bunyol i resident a Gandia des de fa més de disset anys, es va formar a la Societat Musical l'Artística de Bunyol. Finalitzà els estudis superiors de clarinet al Conservatori Superior de València. Ha estat convidat a dirigir importants orquestres i bandes com l'Orquestra de la Costa Atlàntica de Portugal, la Simfònica de Castelló, l'Orquestra de València, la Simfònica de Còrdova, la Simfònica d'Extremadura, la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), la Banda Municipal de Palma de Mallorca, la banda professional del Conservatori Municipal de Barcelona, la Banda Municipal de Barcelona, l'Orquestra de Vents de la Policia de París i l'Orquestra Simfònica de la Valldigna.

Col·labora habitualment com a director intern d'òpera amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de Les Arts on ha participat en les produccions Simon Boccanegra i Aïda (G. Verdi), L'elisir d'amore (G. Donizetti) i Turandot (G. Puccini). També ha pres part en l'enregistrament d'un disc compacte quan Zubin Mehta n'era el director titular.

Ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen el concedit per Mans Unides a la composició escolar, primer premi absolut de direcció d'orquestra Ville d’Avray (París), primer premi absolut a Portugal i segon premi i premi especial del públic al Concurs Internacional de direcció de Còrdova. També ha estat designat membre del jurat del Certamen Internacional de bandes d'Altea.

És professor d’ensenyament secundari a l'IES Gregori Maians d'Oliva. Aquest vincle entre el món professional i pedagògic li ha permés col·laborar en projectes com El reino de Nold amb l'Orquestra de Còrdova i el músic/narrador Reynold Cárdenas; o Pelleas i Melisande amb l'Orquestra d'Extremadura i l’actriu/narradora Belén Otxotorena. Ha estat director titular de les bandes d'Alborache, Camporrobles, Montroi i San Antonio, on ha obtingut diversos guardons nacionals i internacionals als certàmens de Múrcia, Altea, Alginet, la Sénia i CIBM de València, entre d'altres. Actualment compagina la seua tasca docent amb la titularitat de la direcció artística de la SIUM de Montserrat i director associat de l'Orquestra de cambra Jean-Louis Petit de París, on ha dirigit el Rèquiem de Mozart a l'església de La Madeleine de París.

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal