Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > banda > concerts de la banda > any 2019 > concert del Mig Any Fester

Concert del Mig Any Fester

CONCERT DEL MIG ANY FESTER


imatge que representa el logo de l'agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

dissabte, 16 de febrer de 2019, 19'30h

Casa de la Música d'Ador


composició gràfica amb fotografies dels directors convidats, com a portada del programa de mà del concert del Mig Any Fester 2019

Manuel Godoy, director

PROGRAMA DE CONCERT

Obres interpretades per la Banda de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador en l'any 2019
Nom de l'obra Autor
Musicasalom, pasdoble de concert Enrique Pastor Celda
Saxum, marxa cristiana Rafael Mullor Grau
Capitán Serer, marxa mora F. J. Martínez Gallego
L'Ofrena, pasdoble Ramon Garcia i Soler
Esquadra almorabitum , marxa mora Àngel García Martínez
Mosqueters d'Oliva, marxa cristiana, Vicent Mengual Caudeli
Al-Viju, marxa mora Juan A. Castelló Cardona
Ador contrabandista, pasdoble Vicent Tobar Pastor
Tarde de abril, marxa mora Amando Blanquer Ponsoda

NOTES AL PROGRAMA

MUSICASALOM, pasdoble de concert d'Enrique Pastor Celda

fotografia del primer pla de l'autor, Enrique Pastor Celda

Enrique Pastor Celda (Xirivella, 1942) En agraïment a la fructífera i prolongada amistat entre Jaume Salom, propietari d’una prestigiosa botiga de música a Palma de Mallorca, i el compositor valencià Enrique Pastor, va nàixer el pasdoble Musicasalom. Com que a l’autor de Xirivella no li agradava gens titular-lo amb el nom del dedicatari, optà per fer un joc de paraules entre la denominació del negoci musical i el primer cognom del seu propietari. Interpretar-lo en aquest concert, és una mostra de gratitud a qui durant tants anys ha estat el nostre proveïdor principal d’instrumental musical i també per la deferència d'haver-nos-el regalat.

Flauta solista: Jorge Canales Alandete




SAXUM , marxa cristiana de Rafael Mullor Grau

fotografia del primer pla de l'autor, Rafael Mullor Grau

Marxa cristiana basada en les cinc primeres notes de la marxa mora Cavall de Foc de José Rafael Pascual Vilaplana. És una obra de caràcter simfònic, complexa i virtuosa i en els seus gairebé set minuts de durada es converteix en un autèntic viatge a través de múltiples transformacions d'aquestes cinc notes, resultant molt interessant per a l'anàlisi musical. Està dedicada al seu amic José Rafael Pascual Vilaplana com a regal de comiat d'aquest com a director de la Banda Agrupació Artístic Musical El Trabajo de Xixona. Va ser estrenada per la banda de Xixona el febrer del 2003 i el seu nom fa referència a la denominació en temps dels àrabs de la ciutat Xixonenca.




CAPITÁN SERER, marxa mora de F. J. Martínez Gallego

fotografia del primer pla del compositor F. J. Martínez Gallego

Marxa mora encarregada al mestre de Requena per la família Serer Sena, per fer un especial regal a José María Serer Sena, capità moro de la comparsa Califats Sarraïns a les festes de Torrent l’any 2016. Va ser estrenada l’abril del 2016 al Concert Commemoratiu del Dia de la Música Valenciana celebrat a l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia de València on la comparsa de Torrent, al costat del seu capità i envoltat dels familiars i amics van poder escoltar per primera vegada aquesta marxa mora, interpretada per la Unió Musical El Arte de Sinarcas.





L'OFRENA, pasdoble de Ramon Garcia i Soler

fotografia del primer pla del compositor Ramon Garcia i Soler

L’Ofrena és un pasdoble de caràcter costumista compost el 2014 pel que fóra director de la nostra agrupació Ramon Garcia i Soler i dedicat a la Filà Maseros de Banyeres de Mariola, per commemorar el cinquantenari de l'inici de l'Ofrena a Sant Jordi (1964-2014). Els temes de la peça fan referència a melodies conegudes a Banyeres, així com a l'himne de les fogueres d'Alacant.






ESQUADRA ALMORABITUM , marxa mora d'Àngel García Martínez

fotografia del primer pla de l'autor, Àngel Garcia Martínez

L’obra, escrita pel compositor d’Oliva, és una marxa mora guardonada amb el premi del públic al concurs de composició Francesc Cerdà de l’Olleria l’any 2015. La peça està dedicada a l’esquadra del mateix nom pertanyent a la Filà Almoràvits d’Oliva fundada l’any 1993 i que enguany ostentarà la capitania mora. Des d’ací volem felicitar a tota la filà i, en especial al seu capità Miquel Lleches i el seu ambaixador Francisco José Cardona.






MOSQUETERS D'OLIVA , marxa cristiana de Vicent Mengual Caudeli

fotografia del primer pla de l'autor, Vicent Mengual Caudeli

Marxa cristiana composta l'any 2013 per a la Filà Mosqueters d'Oliva, any de la seua capitania i dedicada al capità José Miguel Cots Navarro i a l'ambaixadora Carmen Villora Lorente. La Filà Mosqueters, fundada l'any 1977, és una de les més velles d'Oliva, té l'honor enguany també d'ostentar la capitania cristiana. Des d’ací volem felicitar a tota la Filà, en especial al seu capità Jaime García i el seu ambaixador Iván Chamorro.






AL-VIJU, marxa mora de Juan A. Castelló Cardona

fotografia del primer pla de l'autor, Juan A. Castelló Cardona

Marxa composta l’any 2015 dedicada a Vicente Juan Miñana Miñana, dolçainer i fester i, a més, un gran amic del compositor. Fester del poble, de la Filà Al-afiesfàh, no cal dir-ho, no podíem deixar l'ocasió d'interpretar aquesta marxa en un concert fester. Inspirada en melodies del repertori de la dolçaina. En el primer fort es pot escoltar motius de la cercavila de Bocairent i, al final, apareix el tema de Cucanyes, dues peces bàsiques en el repertori dolçainer.






ADOR CONTRABANDISTA, pasdoble de Vicent Tobar Pastor

fotografia del primer pla de l'autor, Vicent Tobar Pastor

Estrena en concert de la marxa contrabandista com anomena el seu compositor, escrita per celebrar el 20 aniversari de la fundació de la Filà Contrabandistes d’Ador que data del 1999. Utilitzant de base la forma del pasdoble i amb motius i rítmiques ja típiques d'aquest gènere de marxes, Ador Contrabandista comença amb una introducció potent que desemboca en l’arquetípica cadència andalusa. Un pont on predomina la rítmica característica amb fustes agudes i percussió que ens duu al fort de la marxa, que apareixerà tallat bruscament per a deixar pas al trio i que es reprendrà al final de la peça. Sobre el trio, una típica melodia i harmonia de pasdoble ve acompanyada després per un contracant i un pont que evocaran amb xicotetes pinzellades les composicions ja pròpies de la Filà Contrabandistes com són 10 anys de Contrabando i Olé! contrabandistes, i que ja ens duran de nou al fort abans nomenat per acabar la marxa, aquesta volta ja amb la seua forma completa.


TARDE DE ABRIL, marxa mora d'Amando Blanquer Ponsoda

fotografia del primer pla de l'autor, Amando Blanquer Ponsoda

Una altra baula en l'evolució de la marxa mora a causa del genial compositor alcoià. Una bellíssima i impressionant obra extraordinàriament orquestrada que ha aconseguit una enorme popularitat malgrat que va ser presentada al llavors Concurs de Composició de l'Ajuntament d'Alcoi i el jurat va decidir, tot i que va valorar positivament els seus assoliments, que no era adequada per a la desfilada. La marxa està dedicada a la Filà Abencerrajes d’Alcoi (originàriament va ser titulada Abencerrajes) i va ser estrenada a l’entrada de l’any 1957 pels músics de la Primitiva dirigida pel veterà mestre Fernando de Mora amb el detall que l’autor va formar part de l’esquadra, amb un èxit contundent.







ORGANITZA

ORGANITZA
AGRUPACIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA D'ADOR JUNTA DE MOROS I CRISTIANS D'ADOR
logo de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador logo de Junta de Moros i Cristians d'Ador

COL·LABORA

COL·LABORA
COLLA TABALETERS I DOLÇAINERS FA-RESSOL AJUNTAMENT D'ADOR FEDERACIÓ SOCIETATS MUSICALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA
logo de la Colla de Tabaleters i Dolçainers Fa-Ressol d'Ador logo de l'Ajuntament d'Ador logo de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

logo fitxer versió PDFversió en PDF

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal