Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > banda > concerts de la banda > any 2022 > concert Excel·lent Música de Banda

Concert Excel·lent Música de Banda>

CONCERT EXCEL·LENT MÚSICA DE BANDA


imatge que representa el logo de l'agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

dissabte, 9 d'abril de 2022, 22'00h

Plaça Sant Francesc de Borja, Ador


composició gràfica com a portada del programa de mà del concert

Manuel Godoy, director

PROGRAMA DE CONCERT

Obres interpretades per la Banda de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador, any 2022
Nom de l'obra Autor
Encuentros, pasdoble Jose R. Pascual Vilaplana
La Quintessenza, poema simfònic Johan de Meij
La Festa de les Falles, poema simfònic Ferrer Ferran
Apóstol Poeta (R. Duyos), marxa cristiana, 1978 José Maria Ferrero
Moment de Festa , marxa mora, 2000 Amando Blanquer

NOTES AL PROGRAMA

ENCUENTROS, pasdoble de José Rafael Pascual Vilaplana

fotografia del primer pla de l'autor, José R. Pascual

Obra per encàrrec de la Comissió Organitzadora de les I Trobades Nacionals de Comparses i Filaes de Contrabandistes, Andalusos en 2004


LA QUINTESSENZA, poema simfònic de Johan de Meij

fotografia del primer pla de l'autor, Johan de Meij

Aquesta obra és una evocació de la quinta essència (del llatí QUINTA ESSENTIAƑ, terme que fa referència a la concepció procedent de l’antiguitat que es refereix al nucli essencial de qualsevol substància. A l’alquímia de l’edat mitjana, la quinta essència (també anomenada èter) era un hipotètic cinqué element de la natura, que complementava els quatre elements clàssics: terra, aigua, aire i foc.

El compositor holandés centra la peça en un motiu de cinc notes amb diverses variacions i intenta aprofundir en l’essència de la matèria musical. L’obra es divideix en cinc parts on el nucli de la composició és la part central, amb un estil líric, precedida d’una obertura en forma de fanfàrria protagonitzada pels metalls seguida d’una variació burlesca. A la quarta part, el motiu principal només s’utilitza com a senyal ambiental i al final es repeteix el tema d’obertura, de manera que el cercle musical és complet.


LA FESTA DE LES FALLES, poema simfònic de Ferrer Ferran

fotografia del primer pla de l'autor, Ferrer Ferran

Obra encarregada per ser peça obligada a la tercera secció del 44é Certamen Provincial de Bandes de Música organitzat per la Diputació de València en l’any 2020.

Durant uns dies de març, diversos monuments de fusta, cartró pedra i altres materials omplin els carrers de nombroses ciutats valencianes i converteixen els seus carrers en museus d'art efímer per a celebrar l'arribada de la primavera. La música, la pólvora i la indumentària tradicional se sumen com a ingredients per a convertir a les falles en una festa singular. De fet, els seus valors creatius i pràctiques rituals han aconseguit que siga una festa declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Aquesta obra va dedicada a tots els amants de la festa de les falles, perquè amb ella sempre puguen visualitzar tan meravellosa festivitat.

L'autor ha volgut descriure aquesta festa i ha inclòs les seccions de "La plantà", "La cercavila", "La mascletà", "L'ofrena de flors a la Mare de Déu" així com la seua "Pregària a la Verge dels Desemparats" i finalitzant amb "La cremà", que dóna inici al nou any faller. Tot això creat amb elements i cites del folklore de la festa de les falles, els pasdobles que sonen durant la celebració, on podrem reconéixer peces com ara El Faller de Serrano, València de Padilla i L’entrà de la murta de Giner, entre d’altres.


APÓSTOL POETA (R. DUYOS), marxa cristiana, 1978, de José Mª. Ferrero

fotografia del primer pla de l'autor, José Mª. Ferrero

Marxa cristiana dedicada al poeta i amic del compositor, el frare Rafael Duyos, que fou pregoner de les festes d’Ontinyent en dues ocasions. Aquesta marxa fou estrenada al concert de Mig Any d’Ontinyent l’any 1978 i va obtindre el segon premi al XV Festival de Música Festera "Associació Sant Jordi" d’Alcoi de l’any 1978. És sense cap dubte una de les marxes cristianes més interpretades en les festes de moros i cristians.


MOMENT DE FESTA, marxa mora, 2000, d'Amando Blanquer

fotografia del primer pla de l'autor, Amando Blanquer

Moment de Festa és una marxa mora que resulta quasi una paràfrasi del conegut Bolero de Ravel. Està dedicada al cardiòleg alcoià Rafael Payá que va atendre al mestre Blanquer durant un període molt complicat de salut. Una vegada més el mestre Blanquer ens ofereix una vertadera joia per la Festa. La nostra agrupació va retre homenatge a aquest insigne compositor al disc compacte "Moment de Festa", gravat l’any 2007 i on aquesta marxa és la que enceta el disc.



ORGANITZA

ORGANITZA
AGRUPACIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA D'ADOR
logo de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

logo fitxer versió PDFversió en PDF

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal