Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > coral > directors de la coral

directors de la coral

Juan Manuel LLoret Frasquet

Juan Manuel LLoret Frasquet (1998)

Estudia en el Cercle Musical de Gandia i posteriorment en el Conservatori de València on realitza estudis de piano, harmonia, contrapunt, orgue, musicologia, pedagogia musical i clavecí.

Ha dirigit durant anys la coral de la Col·legiata de Gandia, així com els cors de Palma i el Palau Ducal.

Ha estat professor en les escoles de música de la Font, Gandia, Tavernes de Valldigna i en el Conservatori Superior de València.

Com a intérpret ha oferit concerts d'orgue en València, Castelló i Alacant.

Manel Quinto Mengual

Manel Quinto Mengual (2000)

Naix a Pego (Alacant) el 17 de juliol de 1968. Ha obtingut el títol de professor de flauta travessera (Grau Superior) al Conservatori “Mestre Rodrigo” de València. Al mateix Conservatori ha obtingut el títol de professor de cant i sis cursos de piano del pla 66.

Com a docent musical ha impartit classes de música, cors d’infants, en diferents col·legis públics de Pego. També ha impartit classes de llenguatge musical, cor, piano i flauta travessera en Pego, Dénia i Oliva. En l’actualitat és professor de secundària en l’especialitat de Mmsica als col•legis Sant Josep de la Muntanya (Oliva), ABECÉ (Gandia) i Sant Antoni (Pego).

Ha participat en diversos cors de tot arreu de la nostra Comunitat i fora d’ella ( Pego, Dénia, Xàbia, Oliva, Palma, Cor de València, etc.) A més dels cursets vocals on ha assistit amb Pérez Busquier, Amadeo Lloris, Carmen Bustamante i Miguel Bou. També ha fet cursets de direcció per a orquestra a Dénia, Cullera, Muro, amb professors com Enrique Asensi, Luis San Jaime, Albero, Jesús Mula, José Rafael Pascual, Jan Cover.

Ha sigut director de la Coral i Rondalla de Pego i creador i director de l’Orfeó d’Oliva “Josep Climent”. Des d’octubre de l’any 2000 és professor de piano, conjunt coral de l’Escola de Música d’Ador i director de la Coral de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador. Director i creador de la coral de Benirredrà i des de l’any 2002 fins al 2004, director de la Banda de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador.

Ferran Escrivá LLorca

Naix a Oliva en 1979, on inicia els estudis musicals a l’Associació Familiar. Continua els estudis de trompeta als conservatoris de Cullera, Carcaixent i València, on obté el títol de trompeta. És titulat superior en Musicologia pel Conservatori Superior de Música de València i Màster en Música per la Universitat Politècnica de València. Actualment està preparant la seua tesi doctoral.

Ha estudiat direcció de banda amb José Rafael Pascual Vilaplana, a l’EMCVA, on obté el títol de direcció. Ha perfeccionat els estudis de direcció tant de banda, d’orquestra com de cor amb els mestres Jan Cober i Josep R. Gil-Tàrrega, entre altres. Ha participat en cursos de perfeccionament de trompeta amb els professors Luis González, Leopoldo Vidal, Pierre Thibaut i Håkon Hardenberger.

En el camp de la musicologia ha estat guardonat amb una beca d’investigació pel CEIC “Alfons el Vell” de Gandia per al treball: “Aproximació històrica a la música a Gandia al segle XVI. Institucions musicals i fonts relacionades” i amb la beca Serafí de Centelles concedida per l’Associació Centelles i Riusech d’Oliva per al projecte “La vida musical a l’església de Santa Maria d’Oliva (s. XV a XVIII)”. Està interessat en les investigacions sobre la música a la Corona d’Aragó al segle XVI, la figura de Joan de Borja i Castro i la música relacionada amb Gandia i els Borja. També està interessat en la recerca i recuperació de la música de banda d’autors locals, sobretot en les figures de Rafael Esteve Nicolau i Francisco Esteve Pastor.

És musicòleg investigador i membre de Capella Ducal, grup de recerca i interpretació centrat en l’època tardo medieval i renaixentista. És membre fundador de l’OVF, membre de l’Associació Valenciana de Musicologia i participant dels seminaris sobre historiografia i musicologia històrica del col•lectiu Pro Historia Musicae.

Actualment és docent de batxillerat al Col•legi San José de la Montaña d’Oliva, de llenguatge musical i grups instrumentals a l’Escola de Música d’Oliva. També docent de trompeta a l’Associació Musical Santa Cecília d’Ador.

Des de setembre de 2003 és director del Cor “Veus Unides” de Daimús, des de gener de 2005 és director de la Banda Juvenil d’Oliva. És director de la banda juvenil d’Ador i recentment de la Coral de l’Associació Musical Santa Cecília d’Ador.

Juan Carlos Sempere Bomboí

Juan Carlos Sempere Bomboí, naix a Albaida al 1976. És Professor de piano i Llicenciat en Composició, Instrumentació, Harmonia i Contrapunt.

Ha segut director de l’Agrupació Musical d’Agullent, de l’Orfeó “Jaume Baldó” de la Vilajoiosa i de la Banda Artístico-Cultural de Montaverner.

Actualment exerceix la docència al Conservatori Professional Municipal d’Albaida, i dirigeix la Societat Unió Musical “Verge de Gràcia” de Chella, l’Agrupació Vocal “Clarialba” de Montaverner i el Cor de l’Agrupació Musical d’Ador. En quan a producció pròpia compta amb nombroses composicions per a cor, orquestra, banda, música de cambra, o música festera; i ha segut guardonat amb el 1r Premi al Vé i VIé Concurs de Composició per a dolçaina i percussió “Poble de Muro”, i al concurs de Composició “Ciutat d’Algemesi”.

Adrián Ronda Sampayo

Adrián Ronda Sampayo, estudia direcció i composició amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana i Ramón Garcia i Soler. Ha realitzat cursos de perfeccionament amb Thomas Doss, Rafa Sanz Espert, José Miguel Rodilla, Óscar Navarro...

Ha sigut becat, durant tres anys consecutius, per la Berklee Valencia per als workshops: Arranging and Composition for Symphonic Bands i Conducting for Symphonic Bands, impartits per Gregory Fritze i Rafa Sanz Espert...

També ha sigut seleccionat dues vegades consecutives per el mestre Cristian Orosanu per participar en el Curs Internacional de Direcció junt amb la Orquesta Sinfónica de Brasov (Rumanía) i per el mestre Lorenzo Ramos per el curs/concurs de la Orquesta de Córdoba.

En maig del 2013 obté el primer premi al Certamen Provincial de Bandas de València sota la dirección de l'AAM Sant Blai de Potries. Aquest mateix any ha sigut guardonat amb el premi Euterpe 2014 per el seu primer treball discogràfic, Sons de la terra.

Actualment, Adrián és director titular del Conjunto Instrumental de la Safor, de l'Associació Artísticomusical Sant Blai de Potries i la coral de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador. Cursa estudis de composició amb Óscar Navarro i Ramón García i Soler, així mateix, continua formant-se amb la tècnica de direcció amb José Rafael Pascual Vilaplana.

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal