Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > coral > història de la coral

història de la coral

Amb la incorporació del professor de piano Juan Manuel Lloret a l’Escola de Música, aquest va suggerir a la Junta Directiva de l’Agrupació la possibilitat de formar una coral, cosa que aquesta va acceptar immediatament i, per això va buscar-hi membres entre els components de la banda i persones afeccionades al cant. Amb molt d’entusiasme, al mes d’octubre de 1998 (?) varen començar els assaigs. El mes de novembre d’aquest any, i amb motiu de la festa de Santa Cecília, es va fer la primera actuació.

La presentació oficial de la coral va ser el Nadal del 1998, en el concert que es va fer a favor d’Unicef-Gandia a la Casa de la Música d’Ador juntament amb la Banda de l’Agrupació, la Banda Juvenil i la Rondalla de l’Agre-Dolç.

Habitualment participa en les Setmanes Culturals, tant les organitzades per l’Ajuntament d’Ador així com les organitzades per l’Agrupació, tant a l’obertura com a la fi de curs, a les audicions de Santa Cecília i al Concert de Nadal. Ha cantat misses en diferents festivitats i homenatges a persones vinculades estretament amb l’Agrupació, com a la Missa homenatge a qui va ser director de la banda de música de l’agrupació, en Xavier Mansanet.

Ha actuat com a director convidat en Josep Malonda i Sanchis, director de la Coral Santa Cecília d’Oliva el Nadal de 2000. Ha realitzat diversos intercanvis amb altres corals i ha participat en diversos festivals. Els més destacats són: l’intercanvi amb la Coral “Els Emprius” de Sant Llorenç Savall (Barcelona) i els festivals corals a Pego, el juny de 2003, a Simat de la Valldigna, el gener de 2004, i el de Fortaleny, el juliol de 2004.Ha realitzat actuacions conjuntes amb altres corals com les de Benirredrà i Real de Gandia amb motiu del concert clàssic, acompanyats de la banda de música de Benirredrà, i celebrat al pati del convent de Sant Jeroni de Cotalba el 2005, tot dirigit per Remigi Morant i Navasquillo. Des d’octubre de 2000 dirigeix la Coral de l’Agrupació de Santa Cecília en Manel Quinto i Mengual.

No és la primera vegada que la nostra coral concorre a esdeveniments d’aquesta índole. Cal recordar que l’any 2008 va participar en un festival realitzat amb la Asociación Coro Y Rondalla ‘Esteban Guijarro’ de Torre de Juan Abad (Ciudad Real), dins del V Encuentro de Coros y Rondallas “Francisco de Quevedo”, celebrat a la població manxega.

El 16 d'abril de 2011, la Coral de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador participa en el XII Encontre de Corals "Santa Maria de Valldigna" junt amb la Coral Polifònica "Sagrada Familia" de Gandia i la Coral Polifònica "Santa Maria de Valldigna" de Simat de la Valldigna

Tanmateix, el 18 de juny de 2011 assistí junt a l’Orféo ‘Josep Climent’ d’Oliva, al Concert d'Estiu de Música Coral en la ciutat de Tortosa. L’acte suposava la tornada de la visita que l’estiu de 2009 ens va fer el Cor de Cambra Tyrichae de Tortosa (Baix Ebre).

Des de setembre de 2007, dirigeix la formació coral, Ferran Escrivá LLorca, havent realitzat el sis d'octubre el seu primer concert amb motiu de l'intercanvi entre les corals d'Oliva i Ador.

A partir de l'octubre de 2011, la Coral està dirigida per Juan Carlos Sempere Bomboí. En esta etapa, la coral, a més dels concerts habituals com el de Nadal, concerts de Primavera, concerts de Festes... també participa en intercanvis amb cors d'altres localitats com Rótova o Beniflà, o en concerts a favor d'Unicef o la Fundació Espurna de Gandia.

En setembre de 2014 es fa càrrec de la direcció de la coral Adrian Ronda Sampayo.

L'any 2015, la coral participa en el concert de cloenda del 125é aniversari de la nostra agrupació del 19 de desembre, on s'interpreten obres representatives de les diferents etapes anteriors d'aquesta secció, algunes de les quals van estar dirigides pels directors que en aquells moments estaven al front de la coral. Així vam comptar amb la presència i direcció de Manel Quinto Mengual, Ferran Escrivà Llorca i Juan Carlos Sempere Bomboí

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal