Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > banda > recordant > alqueriam

alqueriam


TÍTOL

Alqueriam

AUTOR

obra de Juan-Gonzalo Gómez Deval, interpretada per l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador en el concert celebrat amb motiu de la participació en la IV edició del Certamen nacional de bandes de Música d'Almàssera, sota la direcció de Ramon Garcia i Soler, el 5 de maig de 2007.

Alqueriam, nom morisc provinent "d'alqueria", i que a més a més es troba a l'escut del poble d'Almàssera pels seus arrels, és el títol escollit pel compositor per a aquesta obra dedicada i inspirada en "El Miracle dels peixets".

I- barranc. El compositor mostra el paisatge del barranc del Carraixet al pas d'Almàssera, ja que a la seua desembocadura va tindre lloc el miracle.

II-Hassam-Ardà. Personatge que protagonitza el motiu del miracle en ser ferit de mort pel trabuc d'uns moros resabiats, al moment que es deia "Ve y dile a tu Rey que sólo Cristo es mi Señor".

III-El Miracle. Dos peixets sostenen amb la boca les Sagrades Formes perdudes pel retor d'Alboraia en creuar en un día de tormenta al barranc per a donar l'extremaunció a Hassam. Un mariner va portar les formes oferides pels peixets al retor, fet que va donar nom al "Miracle dels Peixets".

INTÈRPRET

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

DIRECTOR

Ramon Garcia i Soler

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal