Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2008 > concert de cloenda del “curs de direcció de banda"

Concert de cloenda del “CURS DE DIRECCIÓ DE BANDA

CONCERT DE CLOENDA DEL “CURS DE DIRECCIÓ DE BANDA” QUE ORGANITZA L’ESCOLA COMARCAL DE MÚSICA DE LA VALL D’ALBAIDA I LA UPV DE GANDIA A ADOR

El pròxim dissabte 5 de juliol a les 19.30 h tindrà lloc a l’auditori de la Casa de la Música d’Ador el concert de cloenda del curs de formació de postgrau "Direcció de Banda" que organitzen conjuntament l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida (ECMVA) i la Universitat Politècnica de Gandia (UPV). Aquest concert servirà perquè l’alumnat pose en pràctica els coneixements teoricopràctics adquirits al llarg del present curs acadèmic davant d’un auditori real. Enguany és la primera vegada que el curs de direcció inclou aquesta activitat en el seu currículum acadèmic. De segur que aquesta darrera pràctica serà molt interessant i exigent a l’alumnat assistent: un examen fi de curs davant del públic que demostrarà si el curs els haestat profitós.

La banda de música de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador es posarà a les ordres d’una quinzena de directors/es que, sota el mestratge del prestigiós director de Muro, José Rafael Pascual Vilaplana, interpretaran part de les distintes obres que s’han treballat al llarg del curs 2007-08 i que ha comptat amb tres sessions pràctiques que han servit a alumnat per rebre les explicacions magistrals i encertades d’aquest reconegut director valencià.

El “Curs de Direcció de Banda”, amb una llarga trajectòria i prestigi a tot l’estat espanyol, compta amb tres professors titulars (Tomàs Gilabert Giner, Ramon Garcia i Soler i José Rafael Pascual Vilaplana) que imparteixen classes teoricopràctiques de les assignatures de direcció, anàlisi i instrumentació, història de les bandes.... seqüenciades en tres nivells de dificultat.

Enguany, el nombre d’alumnes matriculats, que supera els quaranta, provenen de poblacions de tot València (Gandia, Almoines, Benicolet, Xàtiva, El Palomar, Muro del Comtat, Cocentaina, Dénia, Montcada, Bétera...) i, fins i tot, assisteixen de comunitats veïnes com Aragó o Castella la Manxa.

Per a la banda de música invitada al curs, que dirigeix un dels seus professors, el mestre Ramon Garcia i Soler, suposarà una altra oportunitat de treballar sota les ordres d’un dels directors valencians més internacionals, Pascual Vilaplana, i dels seus deixebles. Una experiència musicodocent que, sens dubte, aportà coneixement i formació musicals als seus integrants.

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal