Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2008 > Ramon Garcia i Soler Premi EUTERPE 2008

Ramon Garcia i Soler Premi EUTERPE 2008

EL COMPOSITOR RAMON GARCIA I SOLER GUANYA EL PREMI EUTERPE DE LA MÚSICA 2008 A LA MILLOR COMPOSICIÓ DE MÚSICA PER A LA FESTA AMB L’OBRA: PACOS DEL GURUGÚ

El pròxim dissabte 26 de juliol a les 19.00 h tindrà lloc al Palau de la Música de València la IX Gala de la Música Valenciana, que organitza anualment la FSMCV, en la qual es concedirà al compositor i director Ramon Garcia i Soler el Premi Euterpe de la Música 2008 per l’obra Pacos del Gurugú en la categoria: millor composició de música per a la festa, per la defensa, promoció i divulgació de música valenciana.

Aquesta marxa mora, escrita per encàrrec de la comparsa ‘Els Pacos de Mutxamel’ amb motiu de la seua capitania l’any 2003, naix de la Marxa dels Pacos, d’autor anònim, a partir de la qual, el compositor d’Atzeneta d’Albaida, desenvolupa una partitura colorista, repleta de fantasia, lirisme i dramatisme.

Però, aquest no és l’únic guardó aconseguit enguany pel compositor de la Vall d’Albaida, ja que fa poc, va resultar el guanyador del 1r Concurs de Marxes Processionals “Font de Anta”, a Sevilla” amb la marxa Iesus Nazarenus. A més a més, cal afegir que Garcia i Soler està doblement d’enhorabona, ja que la banda de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador, de la qual és director titular, també ha rebut el Premi Euterpe de la Música 2008 pel disc compacte del segell Audioart, Moment de festa, en la categoria: millor enregistrament musical del 2007.

Amb aquests reconeixements, el compositor-director valencià suma un altre èxit a la seua dilatada carrera musical, integrada per obres d’una gran qualitat estilística per a tot tipus de formacions musicals: banda, grups de cambra i/o vocals, orquestra simfònica... en la qual són paleses les influències del neoclassicisme rus, del nacionalisme musical espanyol i del neorealisme italià.

Gandia, 24 de juliol de 2008

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal