Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2008 > nota de premsa en Gente de la Safor

NOTA DE PREMSA EN GENTE DE LA SAFOR

DOS ANYS PER AL RECORD

Sens dubte, els anys 2007 i 2008 han estat uns dels més prolífics per a la nostra Agrupació, atés la gran quantitat d’esdeveniments en què ha participat la nostra banda, marcats per l’arribada del nostre director l’any 2004 i pel suport i compromís adquirit per bona part dels músics de la nostra banda de música, a més del treball sord i constant de la junta directiva.

Així, en menys d’un any, hem participat en tres certàmens: provincial, nacional i internacional, cosa que poques bandes poden presumir, fent un paper digníssim en cadascun d’ells, com ho demostren les puntuacions obtingudes (segon premi en el certamen provincial de la Diputació de València o la menció d’honor aconseguida en el certamen nacional d’Almàssera). Alhora també gravàrem Moment de festa, un disc compacte que l’any 2008 ha estat reconegut per la FSMCV amb el Premi Euterpe al millor enregistrament de l’any 2007. El pastís s’ha acabat d’arrodonir amb el premi al nostre director Ramon com a millor compositor de música festera també del 2007, atorgat per la FSMCV.

Però la cosa no acaba ahí. Hem realitzat multitud de concerts (Homenatge al soci, Retrobem, Concert de Primavera, Festival de Festes, intercanvis patrocinats per l’IVM, Santa Cecília, Nadal –pro Unicef-...), entre els quals cal destacar la Gala Lírica d’enguany, amb la presència dels solistes Estela Climent (soprano), Antonio Lozano (tenor) i Boni Carrillo (baix), acompanyats de la Banda i Coral de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador, junt a l’ Agrupació Vocal Clarialba de Montaverner, l’Agrupació Coral de Beneixama, la Coral L’Almoina d’Almoines i la Coral Sant Blai de Potries, tots sota la direcció de Ramon Garcia i Soler o el concert de clausura del Curs de Direcció de Banda, que organitzen conjuntament l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida (ECMVA) i la Universitat Politècnica de Gandia (UPV), i que ha dut a Ador alumnes de poblacions de tot València (Gandia, Almoines, Benicolet, Xàtiva, El Palomar, Muro del Comtat, Cocentaina, Dénia, Montcada, Bétera...) i, fins i tot, de comunitats veïnes com Aragó o Castella la Manxa, sota les ordres d’un dels directors valencians més internacionals, Pascual Vilaplana.

Quant a la nostra Coral, també he participat en nombrosos concerts i intercanvis, com el realitzat amb la coral de l'Associació Musical Santa Cecília d'Oliva (2007) o el realitzat amb la Asociación Coro Y Rondalla “Esteban Guijarro” de Torre de Juan Abad (Ciudad Real), dins del V Encuentro de Coros y Rondallas “Francisco de Quevedo”, celebrat a la població manxega.

Ara estem immersos en la preparació dels concerts per a la nostra festa (banda, coral i banda juvenil) amb un seguit d’actes culturals i festius (veure text annex), als quals li seguirà una Master Class que durà a la nostra banda un dels pedagogs europeus més importants dins l’especialitat, el mestre holandés i professor de Direcció del Conservatori de Maastricht Jan Cober. Amb aquest encontre intensiu de tres dies, els alumnes podran apropar-se a la tècnica de direcció, l’estudi de partitures i la investigació sobre repertori i la nostra banda i els nostres músics podran gaudir d’una experiència musicodocent que, sens dubte, aportà coneixement i formació musicals per seguir aconseguint fites importants dins del món de les bandes valencianes.

Ador, 3 de novembre de 2008

****************************************************

ACTES FESTA SANTA CECÍLIA ADOR 2008

Dissabte 15 de novembre:

A les 19.00 hores:

CONCERT DE CAMBRA I BANDA JUVENIL.

Encetarem la setmana de Santa Cecília amb un concert on hi participaran grups de música de cambra de la nostra agrupació i conclourà l’actuació la BANDA JUVENIL.

Divendres 21 de novembre:

A les 18.30 hores: PROJECCIÓ DE LA PEL·LÍCULA FANTASIA. Es tracta d’una pel·lícula amb dibuixos animats, recomanada per als més menuts, que explica diverses situacions mitjançant diferents motius coneguts de música clàssica. Al finalitzar la projecció de la pel·lícula hi haurà una xocolatada per a tots els assistents.

Dissabte 22 de novembre:

A les 18.30 hores: Cercavila per a recollir a tots els nous membres de la banda de música.

A les 20.00 hores: CONCERT DE SANTA CECÍLIA.

Participaran la CORAL i la BANDA de la nostra agrupació.

Diumenge 23 de novembre: (Festivitat de Santa Cecília)

A les 9.00 hores: Cercavila

A les 9.30 hores: Esmorzar de germanor.

A les 11.30 hores: Cercavila per portar la patrona a l’església i, a continuació, missa cantada per la Coral de l’Agrupació.

A les 13.00 hores: Processó en honor a Santa Cecília.

A les 14.30 hores: Dinar i fi de festa.

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal