Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2009 > concert de cloenda "curs direcció de banda"

CONCERT DE CLOENDA CURS DIRECCIÓ DE BANDA

CONCERT DE CLOENDA DEL “CURS DE DIRECCIÓ DE BANDA” QUE ORGANITZA L’ESCOLA COMARCAL DE MÚSICA DE LA VALL D’ALBAIDA I LA UPV DE GANDIA A ADOR

El pròxim dissabte 20 de juny a les 19.30 h tindrà lloc a l’auditori de la Casa de la Música d’Ador el concert de cloenda del curs de formació de postgrau "Direcció de Banda" que organitzen conjuntament l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida (ECMVA) i la Universitat Politècnica de Gandia (UPV). Aquest concert servirà perquè l’alumnat pose en pràctica els coneixements teoricopràctics adquirits al llarg del present curs acadèmic davant d’un auditori real. Igual com en l’edició anterior, el curs de direcció inclou aquesta activitat en el seu currículum acadèmic per segona vegada. De segur que aquesta darrera pràctica serà molt interessant i exigent a l’alumnat assistent: un examen fi de curs davant del públic que demostrarà si el curs els ha estat profitós.

La banda de música de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador es posarà a les ordres d’una quinzena de directors/es que, sota el mestratge del prestigiós director de Muro, José Rafael Pascual Vilaplana, interpretaran part de les distintes obres que s’han treballat al llarg del curs 2008-09 i que ha comptat amb cinc sessions pràctiques que han servit a alumnat per rebre les explicacions magistrals i encertades d’aquest reconegut director valencià.

El “Curs de Direcció de Banda”, amb una llarga trajectòria i prestigi a tot l’estat espanyol, compta amb tres professors titulars (Tomàs Gilabert Giner, Ramon Garcia i Soler i José Rafael Pascual Vilaplana) que imparteixen classes teoricopràctiques de les assignatures de direcció, anàlisi i instrumentació, història de les bandes.... seqüenciades en tres nivells de dificultat.

Per a la banda de música d’Ador, que dirigeix el mestre Ramon Garcia i Soler, suposarà una altra oportunitat de treballar sota les ordres d’un dels directors valencians més internacionals, Pascual Vilaplana, i dels seus deixebles. Una experiència musicodocent que ve a ampliar els coneixements i formació musicals aportats als seus integrants aquest mateix curs amb la master class de direcció de banda a càrrec del mestre holandés i professor de direcció Jan Cober (Maastricht Conservatorium), celebrada a la nostra població els dies 11, 12 i 13 de desembre de 2008.

Ador, 18 de juny de 2009.

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal