Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2010 > La Banda de Música d'Ador guanya la vuitena edició del certamen de Música Festera d'Altea la Vella

La Banda de Música d'Ador guanya la vuitena edició del certamen de Música Festera d'Altea la Vella

LA BANDA DE MÚSICA D’ADOR GUANYA LA VUITENA EDICIÓ DEL CERTAMEN DE MÚSICA FESTERA D’ALTEA LA VELLA

fotografia del guardó aconseguit al VIII Certamen de Música Festera d’Altea la Vella

Ahir, 6 de febrer de 2010, la banda de música de l’Agrupació Santa Cecília d’Ador va obtenir el primer premi en el VIII Certamen de Música Festera d’Altea la Vella, que organitza la Societat Recreativa Musical d’aquesta població de la Marina Baixa.

Hi actuaren tres formacions musicals valencianes que presentaren dalt del cadafal del Centre Cultural d’Altea la Vella entre cinquanta i seixanta intèrprets en la seua plantilla. En primer lloc, actuà la Cultural Instructiva Unión Musical del Genovés (la Costera), seguida de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador (la Safor), i per finalitzar, la del Centro Instructivo Musical d’Onil (l’Alcoià).

Totes les formacions havien d’interpretar, a més d’un pasdoble de presentació, una obra obligada i una de lliure. Enguany, la peça obligada era la marxa mora Los Djinns de Santiago Quinto Serna, composició guanyadora del concurs nacional de música festera Vila d'Altea; obra d’una gran exigència tècnica, especialment pel que fa als plànols sonors. Quant a la marxa cristiana, la nostra banda elegí Catarsis de Josep Vicent Egea i Insa; obra escrita l’any 1982 a Madrid, que suposà un punt d’inflexió dins del món de la música per a la festa pel seu caràcter rupturista amb la tradició musical festera, tot conferint aires de renovació a la marxa cristiana. Catarsis presenta clares influències del jazz, tant a nivell harmònic com rítmic, element característic en l’univers musical egeià. Fora de concurs, la banda d’Ador, interpretà el pasdoble del nostre director, Ramon Garcia i Soler, Athenaeus 1932, peça que agradà moltíssim els membres del tribunal i el públic assistent.

La nostra banda aconseguí el primer premi amb 195 punts, a gran distància de la resta d’agrupacions participants. Així, la formació d’Onil aconseguí el 2n premi amb 166 punts, mentre que la del Genovés obtingué el 3r premi amb 165.5 punts, mig punt de diferència que demostra les dificultats amb què hagué d’acarar-se el tribunal per decidir el seu veredicte. Els membres que l’integraven eren el compositor de l’obra obligada, Santiago Quinto Serna, i els professors Jaime Fco. Ripoll Martins i José Vicente Díaz Alcaina.

Era la primera vegada que la nostra banda, que dirigeix el mestre d’Atzeneta d’Albaida, Ramon Garcia i Soler, participava en un certamen d’aquesta índole. Pròximament, oferirà al poble d’Ador el tradicional concert de música festera i té prevista la participació en el ‘XXXIV Certamen Provincial de Bandes de Música’, a celebrar al Palau de la Música de València el mes de maig.

Ador, 7 de febrer de 2010

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal