Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2011 > retrobem la nostra música 2011

RETROBEM LA NOSTRA MÚSICA 2011

RETROBEM LA NOSTRA MÚSICA 2011

El pròxim 8 de maig, la banda de música de la nostra Agrupació oferirà, dins de la campanya que anualment convoca la Diputació de València ‘Retrobem la Nostra Música’, un concert on la totalitat de peces estaran compostes per autors valencians. Aquest es realitzarà a l’Auditori de la Casa de la Música a les 12.00 h.

El concert s’encetarà amb el pasdoble del nostre director, Ximo Soler, escrit el 2008 i dedicat a l’amic de l’autor Ximo Soler Catalunya, en agraïment per l’esforç i la dedicació durant tretze anys al front de la presidència de la Unió Musical d’Albaida l'Aranya (1995-2008). En segon lloc, la banda interpretarà A bandolero story, poema simfònic escrit l’any 2004 pel compositor d’Énguera Teo Aparicio-Barberán. Aquesta obra està inspirada en la història del bandoler espanyol José María Hinojosa, El Tempranillo, espècie de Robin Hood a l’espanyola que robava als rics per ajudar els pobres. Finalment, s’interpretarà Jad-a-daj, diàlegs eclèctics per a banda, del compositor de Benigànim Carlos Pellicer Andrés. Aquesta peça va aconseguir el 2009, a Corciano (Itàlia), el 2n premi de composició original per a banda i es basa en la relació intervàlica que dóna nom a l’obra: Justa-Augmentada-Disminuïda-Augmentada-Disminuïda-Augmentada-Justa [JAD-A-DAJ]. Una obra rupturista amb clares reminiscències viscerals i primitives que té en la rítmica el seu màxim exponent, on es combinen a la perfecció un seguit de passatges trepidants i estridents amb seccions melancòliques i enigmàtiques: tot un goig per als sentits!

El concert servirà, a més, per presentar als nostres socis i simpatitzants les obres amb què competirem una setmana després en la 35ª edició del Certamen Provincial de Bandes de Música, al Palau de la Música de València. Una prova de foc per comprovar si el treball dels nostres músics i del nostre director, Ramon Garcia i Soler, està a l’altura de les circumstàncies.

Ador, 21 d’abril de 2011

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal