Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està >inici> noticies 2017 > decàleg de normes per a assistir a un concert

DECÀLEG DE NORMES PER A ASSISTIR A UN CONCERT

DECÀLEG DE NORMES PER A ASSISTIR A UN CONCERT

Com és possible que alguns de vosaltres mai hagueu assistit a un concert de música clàssica, o directament mai no vos han ensenyat com s'escolta un concert, us oferim una guia mitjançant la qual podreu conèixer les normes bàsiques de comportament en concerts d'aquest tipus. Açò cal anar posant-ho en pràctica en les audicions instrumentals i vocals que realitzem al nostre auditori. Llegiu-amb atenció:

  1. Sigues puntual, amb uns deu minuts d'antelació és suficient. Entra a la sala i seu de forma ordenada, no esperes seure just quan comence la música per evitar aglomeracions. Seu correctament, cal ser respectuós amb el mobiliari.
  2. No entres a l'auditori si ja ha començat el concert i ja està interpretant-se alguna obra. L'accés a l'auditori serà restringit i deus entrar al finalitzar l'obra que està interpretant-se.
  3. Si tens una tos persistent, esternuts o qualsevol altre tipus de manifestació sorollosa, el millor que pots fer és eixir un moment a l'entrada o al bany i tractar que et passe (prendre un caramel, un got d'aigua, etc. )
  4. Si dus el telèfon mòbil o algun rellotge amb alarma, assegura't desconectar-los abans que comence el concert. És una falta de respecte cap els músics i els oients interrompre un concert a causa d'aquests dispositius.
  5. Estigues en silenci i no et mogues per evitar sorolls amb les cadires i per no molestar els teus companys de localitat. El silenci és totalment fonamental per als músics que interpreten i per als oient que estan presents per disfrutar del concert.
  6. No abandones el teu seient a la meitat d'un concert a no ser que siga per una gran necessitat. Intenta anar al servei abans d'entrar a la sala o al descans.
  7. No menges ni begues dintre de la sala. Procura anar sense fam, disfrutaràs millor de la música. No estàs al cine ni de picnic, vas a l'auditori a alimentar la teua oïda i el teu esperit, no a inflar-te de llepolies.
  8. Aplaudeix els músics com agraïment a la seua tasca i sols al final de cada obra o peça completa i no ho faces entre els distints moviments. Segurament darrere hi ha moltes hores de treball i assatjos. A diferència dels concerts de música moderna i rock, cridar fort i xiular a un concert quan estem aplaudint no és cap recompensa per als músics.
  9. Ix de l'auditori de manera ordenada i tranquila quan haja finalitzat el concert. No intentes eixir el primer quan estigues el centre d'una fila ni et quedes parlant amb els amics als corredors per tal de deixar pas als qui venen darrere de tu.
  10. Recorda fer-te càrrec dels teus fills/filles durant el concert. És important que estiguen asseguts amb tu per ensenyar-los totes aquestes normes de comportament. Si no ho fas tu, qui ho ha de fer?

Mamen Malonda, Cap d'Estudis de l'Escola de Música d'Ador



Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal