Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està >inici> noticies 2018 > concert de festes 2018

CONCERT FESTES 2018

CONCERT FESTES 2018

El pròxim dissabte 28 de juliol a les 20.30 h tindrà lloc a la plaça de l'Església d'Ador el tradicional concert de festes que s'emmarca dins dels actes de la XXXII Setmana Cultural de la nostra població, preàmbul de les festes patronals d'Ador. Aquest any comptarem amb l’actuació del Grup "La Tardor" de Xeresa, que, a la segona part del concert, actuarà juntament amb la banda de la nostra Agrupació.

En aquest concert es podrà gaudir de la interpretació d'un seguit de peces amb caràcter llatí com ara mambos, boleros i música tradicional dels pobles de Llatinoamèrica.

Així, a la primera part del concert, la banda de l'Agrupació oferirà tres peces. En primer lloc podrem escoltar el Mambo Furioso del nord-americà Brant Karrick, on l´autor exposa les diferents variants del mambo i del ritme afrocubà. Seguidament escoltarem la Second Suite d'Alfred Reed. Aquest conjunt de música té quatre moviments contrastants, Son Montuno, Tango (Serenata dels Sargassos), Guaracha i Pas Doble (A la Correguda), tots basats en danses llatinoamericanes. Per finalitzar l'actuació de la banda podrem escoltar el Mambo nº 1 escrita pel famós compositor Leonard Bernstein al 1957 per al musical West Side Story i que va formar part de la BSO de la pel·lícula amb el mateix títol.

A la segona part del concert gaudirem amb la presència del Grup "La Tardor" de Xeresa. Amb ells i la banda podrem escoltar peces molt famoses i recordades per tothom. Així, les obres que interpretaran estan arranjades pel seu director Toni Cuenca. Al concert podrem escoltar les conegudíssimes peces com Quizas, Quizas, Adios Mulata, Lamento Borincano, Dos Cruces i Moliendo Café.

GRUP LA TARDOR

El Grup La Tardor naix en maig de 1995 gràcies a un grup d'amics amb afició per la música, especialment la del centre i sud d'Amèrica. Després d'un període inicial en forma de ronda, on predominaven les cançons de "tuna", es pren la decisió d'optar per un repertori més sud-americà on el bolero, la guaratxa, el son, el vals peruà o el joropo passen a ser la base de la seua música.

El grup està format per tres tipus de veus: alts, tenors i baixos; per instruments de pols i púa: bandúrries, llaüts, guitarres, guitarra baixa i timple; i per instruments de percussió: congues, bongos, pandereta, güiro, claves, bombo legüero i maraques. El repertori que tenim és molt variat, i conviuen cançons primerenques com El Silencio, Noche de Ronda, Desde Aquella Tarde o Mi Sufrir, amb altres més recents com Adiós Mulata, Perdón, Quizás, Las Dos Puntas o Lamento Borincano.

Els últims anys el grup ha actuat en llocs com l'Ateneu Mercantil de València o el Teatre Serrano de Gandia, experimentant una evolució molt notable gràcies a la incorporació de nous components i especialment gràcies al treball del seu director Toni Cuenca i Castelló, qui amb els seus arranjaments fa que el grup tinga un estil propi i únic.

PROJECTE GRUP LA TARDOR I BANDA

Allà per l'any 2010 el seu director, Toni Cuenca, els sorprén amb una composició basada en quatre cançons molt emblemàtiques del grup i dedicada a tots i cadascú dels components. La peça és titulada "Homenatge al Grup Tardor" i en un principi sols era per a Banda, però més tard, fa una versió on es fusionen perfectament les veus del grup, les bandurries i guitarres, i els instruments de vent de la Banda. L'èxit d'aquesta composició, la ment sempre inquieta de Toni i el seu interés per la innovació faran que nasquen nous arranjaments de cançons per a Banda i Grup La Tardor. Aquestes noves experimentacions sonores van ser estrenades al concert benèfic que va tindre lloc a Xeresa el 24 de febrer d'aquest any, on el Grup La Tardor junt amb la Societat Instructiva Unió Musical de Xeresa encetaren una nova etapa d'èxits que segurament continuarem amb l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador.

L'acte està patrocinat per l'Excel·lentíssim Ajuntament d'Ador i ajuda, si més cap, a l'enriquiment cultural de la nostra població.

La Junta Directiva

Ador, 24 de juliol de 2018



Cartell anunciador Concert de Festes 2017 de la banda de l'agrupació Santa Cecília d'Ador

*cartell anunciador del concert de Festes de la Banda de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador i el grup La Tardor tot dirigits per Manuel Godoy

*disseny, composició i maquetació de Jordi Estruch, músic d'AMSCA

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal