Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > banda jove > directors de la banda jove

directors de la banda jove

Miquel R. Guimerá Sancho (1981)

Nascut a Tortosa i resident a Tavernes de la Valldigna, és professor superior de saxòfon pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

Ha realitzat diversos estudis com ara 1r curs de Pedagogia (Ciències de l’Educació de la UNED) i el Certificat d’Aptitud Pedagògica de la Universitat de València. A més, ha realitzat diversos cursos de formació per al professorat com ara: Direcció Coral II, Harmonització Vocal I Instrumental, Tècnica Vocal I Cant, Conjunt Instrumental I Les Noves Tecnologies A L’educació Musical al CEFIRE. També està en possessió dels quatre cursos d’harmonia amb la qualificació d’excel•lent i d’un curs de dolçaina a la Universitat Popular de Gandia. Ha realitzat un curs dedicat al Jazz i improvisació així com el curs de direcció “Ciutat de Cullera” impartit per Francisco Grau Vergara i per Salvador Sebastià.

Pel que fa a l’experiència professional cal destacar els següents aspectes:

Ha col•laborat en l’elaboració de dos llibres: Cançons i Costums de Vinaròs de R. Redó Vidal, Ed. Associació Cultural “Amics de Vinaròs” 1987. Compositores Valencianos del Siglo XX de E. López-Chavarri, Ed. Música 92

També ha participat en gravacions per a TVV CANAL 9, com a músic de plantilla de diversos programes, com “Inés de Nit” i “Passarel•la”, entre altres i ha estat professor de saxòfon, clarinet i flauta travessera durant quatre cursos seguits (del 1981-82 al 1984-85) a L’agrupació Musical Canareva (Institució membre de la Confederació espanyola de Societats musicals)

Ha estat professor de guitarra espanyola en la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna el curs 1997-98 i ha participat l’any 1999 en la gravació d’un CD amb el Grup de Balls Populars de Tavernes de la Valldigna. Ha estat des del curs 1996-97 fins al 2006 professor de guitarra, bandúrria, llaüt i dolçaina, i director de la rondalla del grup de balls populars de Tavernes de la Valldigna. Ha estat els cursos 2002-03 i 2003-04 director de la banda juvenil de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador.

Actualment és professor de saxòfon en l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador, i també professor de música d’enseyament secundari.

Pablo Botella Mascarell (2003)

Va iniciar el seu periple musical en la mateixa Agrupació Musical Santa Cecília, d’Ador, passant posteriorment a l’escola Mestre Valdoví, de Gandia, on va acabar el Grau Elemental amb el professor Fernando Sansaloni.

Va cursar el Grau Mitjà al conservatori Josep Climent, de Oliva, amb el professor Vicent Cotanda, i recentment ha enllestit el Grau Superior en el Conservatori de música superior Salvador Seguí de Castelló, de la mà de Vicente Campos.

Ha realitzat nombrosos cursos de perfeccionament amb professors com Nicolás André, Marco Pierobon i Andrea Lucchi (solistes de l’orquestra de Roma), Gabrielle Cassone, Enrique Rioja, Vicente Campos, José Martínez Colomina, Maurice André, David Staff... I en el camp de música de cambra amb els professors Jordi Mora i James Watson (Royal College de Londres). A més a més, ha estat estudiant direcció durant tres anys amb Jose Rafael Pascual Vilaplana.

És membre del quintets de metall Epi&Brass, Latin Come Brass i Licantrops. Va començar a exercir de professor de trompeta l’any 2005 en les escoles de les societats musicals de Benirredrà i Alfauir, de les quals sols segueix en la primera. Ha estat director de la Banda Juvenil de l’Associació Musical Santa Cecília d’Ador durant els anys 2003 a 2006. Ha estat també finalista del concurs Yamaha de l’any 2003 en la categoria de Grau Mitjà. Va ser membre de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) en els Nadals de 2005/2006 i 2006/2007 i en l’estiu del 2006. Ha estat trompeta solista de l’orquestra de corda del Conservatori Salvador Seguí en els últims dos anys, amb la qual ha guanyat el Concurs Nacional d’Orquestres Joves, patrocinat per Caixa Madrid. Així mateix, ha realitzat nombrosos concerts en el panorama nacional i internacional, entre els que destaca la seua participació en el Festival de música de Salzburg, en l’estiu de 2006, sent la primera orquestra jove que participava en aquest tipus de festival.

Ferran Escrivà LLorca (2006)

Naix a Oliva en 1979, on inicia els estudis musicals a l’Associació Familiar. Continua els estudis de trompeta als conservatoris de Cullera, Carcaixent i València, on obté el títol de trompeta. És titulat superior en Musicologia pel Conservatori Superior de Música de València i Màster en Música per la Universitat Politècnica de València. Actualment està preparant la seua tesi doctoral.

Ha estudiat direcció de banda amb José Rafael Pascual Vilaplana, a l’EMCVA, on obté el títol de direcció. Ha perfeccionat els estudis de direcció tant de banda, d’orquestra com de cor amb els mestres Jan Cober i Josep R. Gil-Tàrrega, entre altres. Ha participat en cursos de perfeccionament de trompeta amb els professors Luis González, Leopoldo Vidal, Pierre Thibaut i Håkon Hardenberger.

En el camp de la musicologia ha estat guardonat amb una beca d’investigació pel CEIC “Alfons el Vell” de Gandia per al treball: “Aproximació històrica a la música a Gandia al segle XVI. Institucions musicals i fonts relacionades” i amb la beca Serafí de Centelles concedida per l’Associació Centelles i Riusech d’Oliva per al projecte “La vida musical a l’església de Santa Maria d’Oliva (s. XV a XVIII)”. Està interessat en les investigacions sobre la música a la Corona d’Aragó al segle XVI, la figura de Joan de Borja i Castro i la música relacionada amb Gandia i els Borja. També està interessat en la recerca i recuperació de la música de banda d’autors locals, sobretot en les figures de Rafael Esteve Nicolau i Francisco Esteve Pastor.

És musicòleg investigador i membre de Capella Ducal, grup de recerca i interpretació centrat en l’època tardo medieval i renaixentista. És membre fundador de l’OVF, membre de l’Associació Valenciana de Musicologia i participant dels seminaris sobre historiografia i musicologia històrica del col•lectiu Pro Historia Musicae.

Actualment és docent de batxillerat al Col•legi San José de la Montaña d’Oliva, de llenguatge musical i grups instrumentals a l’Escola de Música d’Oliva. També docent de trompeta a l’Associació Musical Santa Cecília d’Ador.

Des de setembre de 2003 és director del Cor “Veus Unides” de Daimús, des de gener de 2005 és director de la Banda Juvenil d’Oliva. És director de la banda juvenil d’Ador i recentment de la Coral de l’Associació Musical Santa Cecília d’Ador.

Xavi Donet

Naix a Barx l’any 1971 i comença els estudis musicals al si de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Barx l’any 1979, sota la direcció de Joan Vercher. Continua els estudis als conservatoris de Cullera i València, dedicat sempre a l’especialitat de clarinet. Compta amb professors com Luis Sanjaime i José Cerveró, destacant de la seua etapa acadèmica la Menció d’Honor obtinguda en les oposicions a Premi de Grau Mitjà. Acaba els estudis de professor superior sota la direcció de Joan Vercher l’any 1989. Posteriorment amplia estudis amb Emili Ferrando a l’hora que assisteix a diversos cursets de l’especialitat, tot actuant nombroses vegades en l’audició de clausura.

La seua formació com a director es basa en l’assistència als cursos de direcció de banda que realitza l’escola de la Vall d’Albaida a càrrec de professors com J. Rafael Vilaplana o Ramon Garcia, a més de l’assistència a diversos cursets com els realitzats per Luis Sanjaime o Denis Haam.

Fora de la vessant purament acadèmica, ha participat en diversos grups de cambra, com el ‘Grup Instrumental Acometer’ de Barx, del qual és membre fundador, o el ‘Grup de Clarinets’ de la Societat Instructivo Musical Santa Cecília de Cullera.

Ha exercit l’activitat docent en diverses societats musicals, com l’Agrupació Musical de Beniarjó o la Santa Cecília d’Ador, impartint classes de llenguatge musical i de clarinet. Els últims anys compagina la seua activitat com a professor d’educació secundària amb la tasca que realitza al si de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Barx, com a professor de solfeig i instrument. La seua activitat com a director començà l’any 1996, dirigint la banda jove de la SUM Santa Cecília de Barx i continua assumint la direcció de la banda gran de la mateixa societat el febrer del 97. Com a fites més importants al front d’aquesta formació, cal destacar la participació en el certamen provincial de bandes de música organitzat per la Diputació de València els anys 2005 i 2006, on obtingué en sengles ocasions un segon premi.

Vicent Mengual Caudeli (2011)

Vicent Mengual Caudeli inicia els seus estudis l’any 1996 a l’escola de la Societat Musical de Benirredrà amb el trombó de vares de la mà de Rafael Donet i Donet. Anys mes tard, accediria al Conservatori Professional de Música “Josep Climent” d’Oliva, per estudiar amb José Vicente Oliver Zaragozá.

Ha realitzat diversos cursos i classes mestres amb profesors de talla internacional com: Christian Lindberg, Michael Becquet, Jacques Mauger, Gilles Milliere, Armin Rossin, Carlos Gil, Inda Bonet, Daniel Lasalle, Salvador Pellicer, etc.

Actualment compagina els seus estudis de trombó al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló amb el mestre Juan Bautista Abad Peñarrocha, amb els estudis de direcció de Banda a l’Escola de Música de les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, amb el mestre de Muro José Rafael Pascual-Vilaplana.

És mestre de música a l’escola de la Societat Instructivo “Unió Musical de Xeresa”, a més de director de les bandes joves de la Societat Musical “Santa Cecília” de l’Alqueria de la Comtessa i la de l’Agrupació Musical “Santa Cecília” d’Ador.

Sergi Miñana Miñana (2012)

Naix a Gandia en 1987. Inicia els seus estudis musicals als 9 años en l'escola de l'Agrupació Santa Cecilia d'Ador. Posteriorment continua al Conservatori “Josep Climent” d'Oliva on acaba les Ensenyances Professionals. En Juny de 2010 finalitza les Ensenyances Superiors al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló amb els professors Salvador Tarrasó Aledón i Juan Bautista Abad.

Ha realitzat diferents cursos de perfeccionament amb trombonistes de reconegut prestigi destacat: Christian Lindberg, Joseph Alessi, Michel Becquect, Daniel Perpiñán, Jörgen Van Rijen. Walter Voglmayr, Stefan Schulz, Jacques Mougé, Ian Bousfield, Nury Guarnaschelli, Rudolf Korp, Juan Manuel Real, Juan Carlos Matamoros, Severo Martínez, Dietmar Küblböck, Ximo Vicedo, Americo Bellotto, Otmar Gaiswinkler, Erik Hainzl...

Des de 2008 fins 2012, estudia a la Brass Academy d'Alacant, prestigiosa Acadèmia Internacional ubicada a Callosa de Segura, on impartix classes amb el mestre Ricardo Casero (trombó solista del Palau de les Arts de Valencia).

Entre 2011 i 2012 és guardonat als concursos de Xàtiva i Castellnovo amb Accèsit i Tercer premi respectivament i recebeix una Beca Schagerl per a estudiar gratuïtament a la Brass Academy.

En quan a experiència professional, destaquem les següents participacions: Brass Festival Schagerl 2011 amb el Grosse Europäiches Blechbläserensemble, Barvinsky Philharmonic Orchestra, Jove Orquesta Sinfónica de Castelló (JOSC), Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Orquestra Simfònica de Monzón (OSMO), Orquestra Freixenet de la prestigiosa Acadèmia “Reina Sofía” de Madrid, Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, Orquestra del Palau de les Arts de València. A més, ocupa la primera posició de la borsa de la Banda Municipal de Castelló.

A día de hui és músic titular en JONC Filharmonia de Barcelona, Orquestra de Càmara de València i la Master Symphony Orchestra dirigida pel mestre Ricardo Casero.

Ha actuat baix la direcció de: Thomas Clamor, Zsolt Nagy, Jesús López Cobos, Antoni Ros-Marbá, Zoltan Kocsis, Lorin Maazel, Omer Wellber. Jordi Bernàcer, entre altres.

Actualment dirigeix la Banda Juvenil d'Ador i desde 2011 és Professor Titular de Trombó en el Centre d’Ensenyances Elementals de Música “Mestre Valdovín” de Gandia i en el Centre d’Ensenyances Elementals de Música “José Serrano” de Sueca.

Juan José Martí Gómez (2018)

Nascut el 1981, és Titulat Superior de Música en l'especialitat de trombó. La seua experiència formativa i professional abasteix una diversitat d'àmbits com la direcció, cursos d'especialització, participacions en orquestres, enregistraments de discs compactes, premis i reconeixements, i com no, la seua experiència com a docent en diferents centres educatius de formació musical.

Així, a nivell de direcció, ha realitzat cursos de direcció amb el mestre José R. Pascual Vilaplana i tanmateix és director de la Unió Musical de Xeraco, formació amb la qual obté el 2on premi al certamen provincial de València del 2015. També dirigeix l'Agrupació Instrumental de l'Escola de Música i Dansa de Pozuelo d'Alarcón

Ha realitzat nombrosos cursos d'especialització: Musicoteràpia, masters amb els professors Javier Colomer, Jesús J. Oriola, Enrique Ferrando, Jacques Mauger, Brand Attema, entre altres.

Destacar premis aconseguits com el 1er Premi al IV Curs Internacional de Trombó Antoni Mas i Varó d'Alacant i el 2on premi al concurs de Joventuts Musicals d'Espanya de Música de Cambra.

La seua experiència orquestral també destaca per un ample ventall de participacions i col·laboracions com a membre de les mateixes. Cal citar la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, la Banda Federal de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i a nivell professional destacar la seua participació en l'Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid, Orquestra Nacional d'Espanya, orquestres simfòniques de Madrid, Oviedo, Granada i la Banda Municipal de Madrid.

Tampoc cal deixar de recordar la seua experiència en el món de la música de cambra en formacions com la Brass Band de la Comunitat Valenciana i la Brass Band de la ciutat de Granada.

Al llarg de la seua estada a les diverses formacions orquestrals, ha participat en gravacions de discs compactes sota la batuta de directors de reconegut prestigi com Manuel Galduf, Ferrer Ferran, Jose Rafael Pascual Vilaplana, Plácido Domingo, Mstislav Rostropovich, José Ramón Encinar, Miguel Roa i Jesús Lopez Cobos entre altres.

La vessant docent com a professor de trombó, també es mostra abundant. Així citar l'escoles de música de Xeraco, Bellreguard, Palma de Gandia, Ontígola, Daganzo d'Arriba, on ha exercit el seu magisteri en l'especialitat de trombó. El passat setembre de 2018, es va fer càrrec de la direcció de la Banda Jove de l'Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador.

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal