Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > banda jove > història de la banda jove

història de la banda jove

La banda juvenil de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador va nàixer el 1995 a iniciativa del director de la banda de la nostra agrupació aquell any, Rafael Donet Donet, amb l’objectiu de complementar la formació musical dels alumnes de la nostra escola de música, tot preparant-los per a l’accés a la banda, alhora que servint-los d’estímul i motivació en la seua formació acadèmica. Aquesta proposta va ser recolzada immediatament per la Junta Directiva, tot presentant-se l’any següent davant del públic en un concert extraordinari a la nostra població.

En la seua curta trajectòria, ha participat als concerts de Santa Cecília, als festivals de Nadal a favor d'UNICEF, a les distintes edicions de les setmanes culturals de la nostra població, als concerts de la campanya ‘Retrobem la Nostra Música’, als concerts didàctics per als alumnes del CEIP la Murtera d'Ador-Palma de Gandia. A més a més, de les setmanes de la música organitzades per a l’obertura i finalització del curs escolar de la nostra escola i en la ‘Setmana de la Música’ de la nostra Agrupació.

A més, al llarg de la seua vida, ha participat en diversos festivals de bandes juvenils a la nostra comarca amb d’altres formacions similars de poblacions com Xeraco, Palma de Gandia, Vilallonga de la Safor, Oliva (2010), Gandia (2011)...

Actualment, des d’aquesta secció musical, es continua amb la tasca formadora dels nostres educands i futurs membres de la banda, i participant en tots aquells esdeveniments propis de la nostra entitat.

Els seus directors han estat: Rafael Donet (1995), Benjamín Manzano (1997), Juan José Salazar (1999), Miquel Guimerà (2002), Pablo Botella (2003), Ferran Escrivà (2006), Xavier Donet (2010), Vicent Mengual Caudeli i Sergi Miñana Miñana. Des de setembre de 2018, la direcció d’aquesta secció de la nostra Agrupació l’ostenta Juan José Martí Gómez.

Tanmateix fer menció al concert de Nadal de 26 de desembre de 2015, on esta secció, participa també dels actes de cloenda de celebració del 125é aniversari de la nostra agrupació.També en aquest concert, vam poder comptar amb la presència i direcció d'alguns dels directors que van dirigir la Banda Jove en anys anteriors, com ara Pablo Botella Mascarell, Vicent Mengual Caudeli, Xavi Donet Donet i Miquel R. Guimerà Sancho

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal