Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2008 > guardó a Ramon Garcia i Soler

GUARDÓ A RAMON GARCIA I SOLER

EL COMPOSITOR RAMON GARCIA I SOLER BRILLANT GUANYADOR DEL 1r CONCURS DE MARXES PROCESSIONALS “FONT DE ANTA” A SEVILLA

El passat dia 10 de març de 2008, el Teatre Alameda de la ciutat de Sevilla va ser l’escenari on el compositor d’Adzeneta d’Albaida, Ramon Garcia i Soler, va proclamar-se guanyador del I concurs nacional de marxes processionals “Memorial Font de Anta”, organitzat per Sevilla TV.

fotografia de Ramon Garcia i Soler composant música

En l’acte, es van estrenar les deu marxes finalistes del concurs, dues de les quals havien estat escrites pel compositor de la Vall d’Albaida. Durant les interpretacions de les marxes a càrrec de la Banda Simfònica Municipal de Sevilla, dirigida per Francisco Javier Gutiérrez Juan, es van projectar imatges de la Setmana Santa relacionades amb el nom i contingut de cada marxa. El jurat estava format pel director de la Banda Simfònica Municipal de Sevilla i per diversos compositors: Manuel Marvizón, Esteban Romera...

Ramon Garcia i Soler va resultar el guanyador amb la marxa Iesus Nazarenus, tot i que el jurat va comentar que la decisió havia estat molt complicada, atés l’alta qualitat de les dues marxes presentades pel músic valencià. El mateix compositor va reconéixer que era la primera vegada que concorria a un certamen d’aquestes característiques, fet aquest que encara atorga una major importància al seu treball.

L’obra guanyadora, Iesus Nazarenus, marxa processional de tall clàssic, ha rebut infinitud d’elogis per part de la crítica i aporta nous aires a l’estil andalús característic de les marxes fúnebres de la Setmana Santa sevillana, fins al punt d’haver-la qualificat en els termes següents: “es pot dir sense por d’enganyar-nos que és la millor marxa que s’ha compost molts anys ençà”.

Amb aquest reconeixement, el compositor-director valencià suma un altre èxit a la seua dilatada carrera compositiva, integrada per obres d’una gran qualitat estilística per a tot tipus de formacions musicals (banda, grups de cambra i/o vocals, orquestra simfònica...) amb estètiques força heterogènies.

Albaida, 15 de març de 2008

Telèfon de contacte: 666 560 334 (Ramon Garcia i Soler)

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal