Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2009 > Nota de Premsa Sta. Cecília 2009

NOTA DE PREMSA STA. CECÍLIA 2009

L’AGRUPACIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA D’ADOR CELEBRA LA FESTIVITAT DE LA SEUA PATRONA

El pròxim cap de setmana, com ja és tradicional, la nostra Agrupació commemorarà la festivitat de Santa Cecília. A més a més del concert, a celebrar el dissabte 14 de novembre a les 20.00 h a l’Auditori de la Casa de la Música, en què hi participarà la coral i la banda, els socis i simpatitzants podran gaudir d’un seguit d’actes lúdicofestius que donaran per tancada la setmana que s’iniciava el passat 8 de novembre amb un concert de càmera patrocinat per l’Ajuntament d’Ador, a càrrec del grup de cambra valencià Quatretub.es.

Sens dubte, tanmateix, un dels actes més emotius de la celebració es produirà quan el nostre president, Jordi Estruch, lliure als nous integrants de la banda el diploma que acredita el seu ingrés en la formació centenària que els ha preparat al llarg d’un seguit d’anys. Un període d’esforç i de treball que ara té la seua recompensa: formar part de la nostra banda. Enguany seran sis xiquets i xiquets els que veuran acomplert el seu somni més anhelat.

Quant al concert, en primer lloc actuarà la coral de la nostra Agrupació que ens delectarà amb obres d’estils ben variats, des de peces tradicionals (Hi havia tres xiquetes, Serra de Mariola), boleros (En mi viejo San Juan), havaneres (Canción a Cádiz), o d’altres del renaixement espanyol (N'Eulàlia vol gonella. La Negrina), del barroc francés (La nuit) o la famosa cançó de François-Reveaux: A mi manera, sota la direcció del mestre d’Oliva Ferran Escrivà i Llorca.

Per tancar l’acte i com ja va sent habitual durant el 2009, la nostra banda recordarà el compositor valencià Ruperto Chapí amb la interpretació d’una de les seues obres, La patria chica, atés que enguany es commemora el centenari de la seua mort.Seguidament, s’interpretarà el divertiment per a guitarra i banda del compositor Francesc Gómez i Donat, Cavall de Troya, a càrrec del solista Fernando Fernández. Cal assenyalar que és l’única obra original per aquesta formació instrumental, i que només s’ha interpretat tres vegades en directe. Per finalitzar el concert, la formació que dirigeix el mestre Ramon Garcia i Soler canviarà d’estil i ens executarà Lochinvar, del compositor americà James Curnow.

Ador, 9 de novembre de 2009

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal