Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2009 > 2a edició Master Class Direcció de Banda

2º EDICIÓ MASTER CLASS DIRECCIÓ DE BANDA

LA BANDA DE MÚSICA DE L’AGRUPACIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA D’ADOR INVITADA A LA SEGONA EDICIÓ DE LA MASTER CLASS DE DIRECCIÓ DE BANDA QUE ORGANITZA JOVENTUTS MUSICALS DE LA VALL D’ALBAIDA

Per segon any consecutiu, la nostra banda participarà en qualitat de convidada en la master class de direcció de banda organitzada per Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida els dies 10, 11 i 12 del mes de desembre. A diferència de l’edició passada, les sessions del curs es realitzaran a Gandia, encara que les pràctiques de direcció es mantindran a l’Auditori de la Casa de la Música d’Ador, a més del concert de cloenda.

Si l’any passat comptàvem amb la presència d’un dels pedagogs europeus més prestigiosos dins l’especialitat, el mestre holandés i professor de direcció Jan Cober (Maastricht Conservatorium), enguany serà el mestre austríac i professor de direcció de la Universitat de Viena Thomas Doss qui ens visite. El curs tindrà com a professor assistent el prestigiós director valencià José Rafael Pascual Vilaplana, cap del Departament de Direcció de Banda de l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida.

La idea d’organitzar una master class naix de la voluntat d’apropar els alumnes de direcció a especialistes d’àmbit internacional per tal d’aprofundir en la tècnica de direcció a través d’un seguit de sessions teoricopràctiques. En paraules del mestre del Comtat, Pascual Vilaplana:

«Amb el fi de facilitar l’encontre dels alumnes de direcció de banda amb d’altres mestres, l’any passat pensàrem d’organitzar una master class amb diferents pedagogs de prestigi internacional. Amb aquest encontre intensiu de tres dies, l’alumnat podrà apropar-se a la tècnica de direcció, l’estudi de partitures i la investigació sobre repertori. A més, el fet de tenir una banda de pràctiques els permetrà dirigir davant un altre professor, qui els farà les observacions al voltant de la seua actuació»

Per a la banda de música d’Ador, que dirigeix el mestre Ramon Garcia i Soler, implicarà un nou repte en la seua dilatada història que aportarà una altra experiència musicodocent que, de segur, permetrà d’ampliar els coneixements i formació musicals als seus integrants. Tot un orgull per a l’agrupació saforenca, que en paraules del seu president, afirmava fa pocs dies: «no hi deu haver massa bandes que puguen dir que el prestigiós director holandés Jan Cober haja realitzat una master class a la seua seu. Nosaltres ho vam poder gaudir l’any passat. Enguany serà un altre prestigiós director europeu, Thomas Doss: tot un prestigi per al nostre poble»

El curs finalitzarà el dissabte 12 de desembre amb el Concert de Clausura que tindrà lloc a l’Auditori de la Casa de la Música d’Ador a les 19 h, en el qual una selecció dels alumnes del curs, elegits pels mateixos participants, a més dels professors de la master class, dirigiran les obres treballades al llarg d’aquests tres dies.

Ador, 1 de desembre de 2009

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal