Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2014 > estrena de prime numbers

ESTRENA DE PRIME NUMBERS

ESTRENA DE PRIME NUMBERS

El pròxim dissabte 8 de febrer de 2014 tindrà lloc l’estrena de l’obra Prime numbers opus 84 del compositor valencià Ramon Garcia i Soler al Teatre Monumental de Madrid. Aquesta peça per a duet de percussió serà interpretada per Raúl Benavent i José Luis González, membres del grup de percussió ‘Madrid Okho Percusión’ i solistes de l’Orquestra Simfònica de RTVE, dins de la XVIII edició del ‘Cicle de Música de Cambra’ que anualment es programa en aquest Teatre a càrrec dels professors-solistes de l’esmentada orquestra. Enguany el cicle es va iniciar el 18 de gener i es prolongarà fins al 8 de març.

L’obra Prime numbers op 84 fou un encàrrec que se li féu al compositor d’Atzeneta d’Albaida per part d’aquests instrumentistes i mira de reflectir els primers temptejos musicals de la humanitat, amb un seguit d’estructures rítmiques extretes a partir d’un conjunt de cèl·lules musicals, que vénen distribuïdes segons la sèrie matemàtica de nombre primers. Per aquest motiu, els instruments elegits –tots ells catalogats com de «petita percussió», la major part idiòfons-, no realitzen cap so afinat i miren de portar-nos als orígens de la música, amb sons que ens recorden al xoc de dues fustes (wood blocks, castanyoles, vibra slap, güiro, cabassa...), al so produït per xiulets humans (flauta de jazz, whistle) o evoquen els sons metàl·lics (triangles, pandereta, agogós, gongs, wind chimes...). L’obra formarà part de l’espectacle Origen del grup de percussió ‘Madrid Okho Percusión’.

El concert es podrà escoltar en directe a través de Ràdio Clàssica RNE l’esmentat 8 de febrer a les 12 h, en el programa Los conciertos de Radio Clásica.

Aquesta nova incursió en la música per a percussió ve a ampliar el catàleg d’obres que el compositor valencià ja havia dedicat a aquest instrument amb anterioritat, no debades, Ramon Garcia i Soler compta amb un obra de multipercussió per a solista, Scherzo con Fibonacci, un estudi per a marimba solista, Estudio con luz, i fins i tot, té publicat un Concert per a marimba i orquestra, alhora que ve a completar la seua extensa producció compositiva, integrada per obres d’una gran qualitat estilística per a tot tipus de formacions musicals: banda, grups de cambra i/o vocals, orquestra simfònica... a més d’un seguit de composicions per al món de la televisió i el cinema.

Albaida, 3 de febrer de 2014

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal