Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2010 > Concert de santa Cecília

CONCERT DE SANTA CECÍLIA

L’AGRUPACIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA D’ADOR CELEBRA LA FESTIVITAT DE LA SEUA PATRONA

El pròxim cap de setmana, com ja és tradicional, la nostra Agrupació commemorarà la festivitat de Santa Cecília. A més a més del concert, a celebrar el dissabte 27 de novembre a les 20.00 h a l’Auditori de la Casa de la Música, en què hi participarà la coral i la banda, es presentarà als socis i simpatitzants el nou web de l’Agrupació (divendres 26, a les 20.00 h) i es realitzaran un seguit d’actes lúdicofestius al llarg del dissabte i del diumenge.

Quant al concert, en primer lloc actuarà la coral de la nostra Agrupació que ens delectarà amb obres d’estils ben variats. Així podrem escoltar: Alma llanera (cançó originàriament per a sarsuela), El cant de l’alosa (cànon a duet sobre un poema Candidus que també va ser usat per Brahms com a lied), Torrevieja (havanera), O voso galo comadre (popular gallega), Todos vuelven (vals peruà), Moon River i A mi manera, sota la direcció del mestre d’Oliva Ferran Escrivà i Llorca.

Per tancar l’acte, la nostra banda interpretarà Antañona, pasdoble dedicat al pintor i il·lustrador valencià José Segrelles, obra que el mestre Fernando Tormo va escriure l’octubre de 1948. En segon lloc, podrem escoltar del compositor belga Bert Appermont Saga Candida, arranjament del musical del mateix autor que aconseguí un èxit sense precedents només veure la llum allà pel 2002. Finalment, es tancarà el concert amb Viento del pueblo, de Joan Enric Canet, poema simfònic concebut com un homenatge al poeta Miguel Hernández en el 50 aniversari de la seua mort. En aquesta ocasió, tot coincidint amb el centenari del naixement del poeta oriolà, l’obra es presenta amb narrador. La banda de l’Agrupació serà dirigida pel seu director titular Ramon Garcia i Soler.

Tanmateix, un dels esdeveniments més emotius del concert es produirà quan el nostre president, Jordi Estruch, lliure als nous integrants de la banda el diploma que acredita el seu ingrés en la nostra formació centenària. Enguany seran tres xiquets els que veuran acomplert el seu somni més anhelat.

Ador, 23 de novembre de 2010

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal