Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2011 > festival d'estiu Castalla 2011

FESTIVAL D'ESTIU CASTALLA 2011

LA BANDA DE MÚSICA D’ADOR PARTICIPARÀ EN EL FESTIVAL D’ESTIU CASTALLA 2011

El pròxim diumenge 17 de juliol a les 19.00 h tindrà lloc a la Plaça Major de Castalla el "Festival d’Estiu de Bandes de Música" d’aquesta població de l’Alcoià que organitza l’Agrupació Musical Santa Cecília amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’esmentada vila.

En aquesta edició, la banda de música de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador acudirà a aquest esdeveniment pocs dies abans de la seua primera participació en la 125 edició del Certamen Internacional de Bandes "Ciutat de València". Així, la nostra banda interpretarà, en primer lloc, el pasdoble Felo, del nostre director Ramon Garcia i Soler, composició dedicada a Rafael Barceló en commemoració dels 50 anys de la capitania Maseros de Banyeres de Mariola (1961-2011). En segon lloc, executaran l’obra obligada de l’esmentat certamen: The hounds of spring d’Alfred Reed. Una obertura basada en un poema de Charles Swinburne al voltant de l’amor primerenc en primavera. Finalment, la banda saforenca interpretarà Jad-a-daj de Carlos Pellicer Andrés, obra guardonada a Corciano (Itàlia) amb el 2n premi de composició original per a banda. La peça es basa en la relació intervàlica de quartes que dóna nom a l’obra: Justa-Augmentada-Disminuïda-Augmentada-Disminuïda-Augmentada-Justa [JAD-A-DAJ].

En segon lloc, la banda amfitriona, sota la direcció del castallut Carlos Esteve Doménech, ens delectarà amb quatre peces força suculentes. El pasdoble Yakka de José Rafael Pascual Vilaplana, dedicat als components de la banda de música de la veïna població de Yecla; Into the storm de Robert W. Smith, composició que ens durà a reviure la poderosa tempesta que va arrasar l’est dels EUA el 1993; Libertadores del compositor de Novelda Óscar Navarro, que ens transportarà primerament als paisatges enigmàtics de l’Amazones, per acabar retent un homenatge als líders independentistes d’Amèrica del Sud, Simón Bolívar i José de San Martin; i, per finalitzar el festival, Música per l’enyor, de l’insigne compositor de Muro J. R. Pascual Vilaplana. Esbós simfònic per a soprano, baríton, dolçaines i banda, escrit per tal de commemorar el II Centenari de Música de Banda al seu poble l’any 2011.

Ador, 9 de juliol de 2011

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal