Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2011 > intercanvis musicals 2011

INTERCANVIS MUSICALS ADOR 2011

INTERCANVIS MUSICALS ADOR 2011

La banda de música de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador (la Safor) ha programat el "Festival de Bandes de Música Ador 2011" per al dissabte 9 de juliol a les 20.00 h dins de la VIII Campanya de Concerts d'Intercanvis Musicals entre societats musicals valencianes a realitzar en l’Auditori de la Casa de la Música d'Ador. L’objectiu fonamental d’aquests intercanvis és la promoció musical i la interrelació entre les diferents agrupacions musicals del nostre país. Aquest concert s'enquadra en el conveni subscrit entre la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Conselleria de Governació.

Enguany, hi participarà la Rotovense Musical de la veïna població de Ròtova (la Safor), formació que dirigeix el mestre d’Alcoi Rafael Mullor Grau i que ens interpretarà, en primer lloc, la marxa mora Wahabitas del compositor de Llutxent Joan Enric Canet. En la peça podem trobar influències del nacionalisme musical espanyol, tot barrejat amb la robustesa de la música soviètica del s.xx. En segon lloc, ens delectaran amb Andante y polonesa del compositor alcoià Juan Cantó Francés. Per finalitzar la seua actuació, ens interpretaran la darrera marxa cristiana de l’insigne compositor de l’Alcoià Amando Blanquer Ponsoda, Tino Herrera, composició dedicada a la memòria del fester Constatino Herrera i marxa amb què anualment la filada ‘Cides’ surt al carrer en les festes alcoianes.

Tot seguit, la nostra banda, iniciarà el concert amb el pasdoble Felo, del nostre director, Ramon Garcia i Soler, composició dedicada a Rafael Barceló en commemoració dels 50 anys de la capitania Maseros de Banyeres de Mariola (1961-2011). Tot seguit, ens interpretaran el poema simfònic The hounds of spring d’Alfred Reed, obra encarregada i dedicada a la "John L. Forster Secondary School Concert Band of Windsor" d’Ontàrio, Canadà, i que fou estrenada i dirigida pel mateix compositor el maig de 1980. Per tancar el concert, escoltarem Jad-a-daj (diàlegs eclèctics per a banda) de Carlos Pellicer Andrés. Aquesta peça va aconseguir el 2009, a Corciano (Itàlia), el 2n premi de composició original per a banda i es basa en la relació intervàlica que dóna nom a l’obra: Justa-Augmentada-Disminuïda-Augmentada-Disminuïda-Augmentada-Justa [JAD-A-DAJ].

Ador, 6 de juliol de 2011

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal