Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2011 > concert de festes 2011

CONCERT DE FESTES 2011

CONCERT DE FESTES 2011

Com ja és tradicional, el pròxim divendres 12 d’agost a les 22.30 h tindrà lloc a l’auditori de la Casa de la Música d’Ador el concert de festes que s’enquadra dins dels actes de la XXV Setmana Cultural de la nostra població, preàmbul de les festes patronals d’Ador.

Enguany, hi participarà tant la banda com la coral de l’Agrupació. En primer lloc, s’interpretarà l’obertura The hounds of Spring d’Alfred Reed, obra obligada amb què la nostra banda acudí al Palau de la Música en el CIBM (Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València") el passat 21 de juliol. A continuació, junt amb la coral, podrem escoltar un seguit d’obres molt conegudes que esperem que siguen del seu grat. Així s’interpretarà «Va pensiero» de l’òpera Nabucco de Verdi, un arranjament del film Los chicos del coro i «Oh Fortuna!» de l’oratori Carmina Burana del compositor alemany Carl Orff (combinació de 24 poemes profans llatins amb una música intensa per a gran orquestra i cor, estructurada amb ritmes enèrgics i vibrants i riques sonoritats).

Per a la banda de música d’Ador, sota el mestratge del seu director, Ramon Garcia i Soler, suposarà un altra ocasió per poder mostrar als seus socis, simpatitzants i a tot el poble assistent el treball realitzat en aquest darrer tram de la temporada, després de les dues fites cabdals d’enguany: la primera, l’actuació en el XXXV Certamen Provincial de Bandes de Música que organitza la Diputació de València i on la nostra banda demostrà un altra vegada l’alt nivell artístic a què ja ens té acostumats últimament, tot obtenint un primer premi. La segona, el triomf aclaparador en la nostra primera participació en un dels certàmens més prestigiosos de tot el món, el Certamen Internacional de Bandes de Música de l’Ajuntament de València (CIBM), que enguany celebra els 125 anys de vida.

Per a la nostra coral, tanmateix, el fet de poder compartir escenari amb la nostra banda, els encoratjarà encara més per superar-se, gràcies també a la il·lusió i dedicació del seu director, Ferran Escrivà Llorca. Cal recordar que no fa massa, la formació vocal adorera participava amb gran èxit en un festival de cors a la capital del Baix Ebre, junt a l’Orféo "Josep Climent" d’Oliva i el Cor de Cambra "Tyrichae" de Tortosa. Aquest últim concert suposava tornar la visita que ambdues formacions vocals ens oferiren el 2009.

En aquest concert, l’actual directiva s’acomiadarà dels socis i seguidors de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador, atés que pròximament s’acompliran vuit anys en el càrrec i, com es va anunciar públicament l’any passat en la Junta General de Socis i en l’última festivitat de Santa Cecília, la Junta Directiva vigent no concorrerà en aquestes eleccions. Esperem que l’intens treball musical i humà desenvolupat en cadascuna de les seccions de la nostra Associació haja servit per conscienciar el poble de la tasca que diàriament es duu a terme en les nostres Agrupacions i que representa un dels majors tresors culturals del nostre país.

L’acte està patrocinat per l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Ador.

Ador, 8 d’agost de 2011

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal