Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2011 > concert a Ròtova

LA BANDA D'ADOR VISITARÀ RÒTOVA AMB MOTIU DELS INTERCANVIS MUSICALS 2011

LA BANDA D'ADOR VISITARÀ RÒTOVA AMB MOTIU DELS INTERCANVIS MUSICALS 2011

La banda de música de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador (la Safor) visitarà la veïna població de Ròtova el proper divendres 16 de setembre per tal d’oferir un concert a les 22.30 h en el carrer Abadia, dins de la VIII Campanya de Concerts d'Intercanvis Musicals entre societats musicals valencianes. L’objectiu fonamental d’aquests intercanvis és la promoció musical i la interrelació entre les diferents agrupacions musicals del nostre país. Aquest concert s'enquadra en el conveni subscrit entre la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Conselleria de Governació.

La nostra banda iniciarà el concert amb el pasdoble Felo (2011), del nostre director Ramon Garcia i Soler (1971), composició dedicada a Rafael Barceló en commemoració dels 50 anys de la capitania Maseros de Banyeres de Mariola (1961-2011). Tot seguit, ens interpretaran l’obertura The hounds of spring (1980) d’Alfred Reed (1921-2005), obra encarregada i dedicada a la "John L. Forster Secondary School Concert Band of Windsor" d’Ontàrio, Canadà, i que fou estrenada i dirigida pel mateix compositor el maig de 1980. Per tancar el concert, podrem escoltar un arranjament per a banda de La Marxa eslava en Si bemoll menor, op. 31 (fantasia simfònica, 1876) del compositor rus Piotr Illitx Txaikovski (1840-1893). Obra estrenada a Moscou el 17 de novembre de 1876 en un concert benèfic per recaptar fons per a un seguit de voluntaris russos ferits en la guerra que Sèrbia va mantindre contra Turquia el juny de 1876. La contesa es va originar pel fet que els soldats turcs van matar a un gran nombre d’eslaus cristians que va rebel·lar-se contra l’imperi otomà. Molts russos es van solidaritzar amb els seus col·legues eslaus i van enviar soldats voluntaris per ajudar al Regne de Sèrbia. La marxa, d’estètica clarament programàtica, mira de reflectir l’opressió soferta poble serbi i l’ajut rus a través d’un seguit de cançons populars que aniran descrivint els esdeveniments cronològics de la batalla. La peça manté algunes relacions amb l'Obertura 1812 del mateix compositor, referent ineludible del moviment nacionalista rus.

Tot seguit, la banda de la Rotovense Musical de Ròtova (la Safor), formació que dirigeix el mestre d’Alcoi Rafael Mullor Grau, ens interpretarà tres de les peces més conegudes dels compositors Malando-Vlak: Rivieren Cyclus (1971), Cordillera de los Andes (1986) i Las playas de Río (1990).

Ador, 13 de setembre de 2011

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal