Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2013 > In memoriam Pedro Joaquín Francés Sanjuán

IN MEMORIAM PEDRO JOAQUÍN FRANCÉS SANJUÁN

IN MEMORIAM PEDRO JOAQUÍN FRANCÉS SANJUÁN

Fotografia d'un primer pla de Pedro Joaquín Francés Sanjuán

La relació de la nostra banda amb Pedro Joaquín Francés venia de lluny. A primeries dels anys vuitanta, un calorós divendres d’estiu a la terrassa del Bar Vallet i sota la direcció de Josep Gonzálbez, s’interpretà per primera vegada al nostre poble un dels clàssics del malaurat Pedro, la marxa mora Als Ligeros. La impressió general fou força positiva, no debades, el repertori d’aquest gènere musical es limitava exclusivament en aquella època a la coneguda Chimo o/i Reige del mestre José M. Ferrero. Aquell dia una alenada d’aire fresc ens va copsar de ple als músics que tinguérem la sort de poder acaronar-la.

Amb la instauració d’un concert anual de música per a la festa de moros i cristians a la nostra població allà pel 2005, com li agrada especificar al mestre José Rafael Pascual Vilaplana, el compositor de Beneixama esdevingué un dels assidus a l’esmentada cita. Al llarg de les nou edicions, la nostra banda tingué el plaer i la immensa fortuna de comptar amb la seua presència en pràcticament totes elles, tot interpretant pasdobles d’una gran plasticitat i un seguit d’obres que han esdevingut referents per a la música de la Festa com Cid, Espejismos, Caballero Halcón, La diana d’Els Ligeros, Als Ligeros, Te Deum, i Imatges. Alhora, també poguérem compartir bons moments amb ell quan enregistràrem el nostre primer compacte, Moment de festa, l’any 2007, ja que en el disc s’inclou el pasdoble Imatges i la marxa cristiana Caballero Halcón. Fruit del seu bon fer, un any abans, l’any 2006, la FSMCV li havia concedit el PremiEuterpe per la composició de l’obra Cid, tot un merescut reconeixement a la seua dilatada carrera compositiva, sobretot perquè la seua formació en bona mesura era autodidacta.

Com tots sabeu, el dia 24 de juliol ens va deixar a causa d’una sobtada malaltia. El seu talant comprensiu, la seua simpatia, la seua senzillesa, la seua proximitat i, sobretot, la seua noblesa com a persona romandrà sempre amb tots nosaltres. Per a molts dels músics que tinguérem la sort de tractar amb ell i la seua família, ens constarà moltíssim no comptar amb la seua presència, com fins ara. Encara que la seua música mai no ens abandonarà, sempre valorarem per damunt d’aquesta la grandesa de la seua persona. Gràcies Pedro!

Que aquest humil escrit servesca com a un petit homentatge a qui fou un home que sabé afrontar les adversitats de la vida amb dignitat i coratge i sabé guanyar-se el cor de tots nosaltres amb valentia. In memoriam, Pedro Joaquín Francés Sanjuán.

Ador-Xàbia, 27 de juliol de 2013

escriu Marc Morant i Mascarell, músic d'AMSCA

AGRUPACIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA D'ADOR

Servesca com a testimoniatge del seu mestratge i bon fer, aquest enregistrament sonor de la marxa cristiana Cid interpretada per la Banda de l'Agrupació Santa Cecília d'Ador en el concert del Mig Any Fester de febrer de 2013, sota la direcció del mateix compositor Pedro Joaquín Francés Sanjuán a la Casa de la Música d'Ador

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal