Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador

Vosté està > noticies 2014 > Tàrrega de Ramon Garcia i Soler

Tàrrega de Ramon Garcia i Soler

TÀRREGA DE RAMON GARCIA I SOLER

imatge de Ruben Parejo en un concert de guitarra

Dins del marc del «VII Festival de Guitarra Salvador Garcia» el proper 7 de juliol tindrà lloc a la Casa de la Marquesa de Gandia la presentació oficial de l’obra per a guitarra del compositor Ramon Garcia i Soler Variacions sobre un tema de Tàrrega a càrrec de l’intèrpret Rubén Parejo, dedicatari de l’obra, nascut a Castelló de les Gerres.

En paraules del compositor de la Vall d’Albaida: «L'elecció del tema no ha sigut casualitat, no debades el guitarrista de Gandia Salvador Garcia va ser deixeble del mestre Tàrrega, autor del tema elegit per desenvolupar les nou variacions que componen l’obra. El preludi «Lágrima» ens ha "perseguit" tota la vida, tant a Rubén Parejo com a mi. Aquesta senzilla, però intensa composició, ha estat interpretada i estimada per moltíssims guitarristes arreu del món, i en l'àmbit més íntim, sempre ens ha servit per recordar les persones estimades que ja ens han deixat.»

Salvador Garcia era més conegut com a Panxa-Verda i va ser un afamat alumne de Francesc Tàrrega, alhora que un reconegut intèrpret. Enguany se celebra el 50è aniversari de la seua mort, per la qual cosa s’ha encarregat un seguit d’obres a diversos compositors (Juan Alborch, Olegari Mahiques, Miguel Vercher, Ramon Garcia, Rubén Parejo, Enrique Sanz-Burguete, Vicente Roncero i Pablo Carrascosa) a fi d’homenatjar el mestre gandià. Les peces seran editades per l’editorial PILES i enregistrades en un disc compacte.

L’obra es va preestenar el passat 26 d’abril a Caldes de Montbui (Barcelona), i previ a la presentació oficial a Gandia, Rubén Parejo la interpretarà al «Festival International de Guitare de Lambesc 2014» (França).

Aquesta nova peça ve a ampliar el catàleg d’obres que el compositor valencià ja havia dedicat a la guitarra, el seu instrument primari, i sens dubte, suposa la composició més ambiciosa per aquest instrument dins de la seua extensa producció integrada per obres d’una gran qualitat estilística per banda, grups de cambra i/o vocals, orquestra simfònica... a més d’un seguit de composicions per al món de la televisió i el cinema.

Albaida, 25 de juny de 2014

Agrupació Musical Santa Cecília d'Ador - Copyrigth@2010 - La Música Llenguatge Universal